Acasă Uncategorized Romania, pe locul trei in topul celor mai vulnerabile economii

Romania, pe locul trei in topul celor mai vulnerabile economii

DISTRIBUIȚI

95427- 02112010 –  România se află pe locul trei în clasamentul celor mai vulnerabile economii, după Ungaria şi Cehia. Clasamentul a fost  realizat de Credit Agricole – Corporate and Investment Banking (CA-CIB).

Topul celor mai vulnerabile ţări continuă cu Polonia, Vietnam şi Ucraina, potrivit unui indice al vulnerabilităţii calculat de analiştii CA-CIB pentru 28 de ţări din Europa de Est, Asia, Africa şi America Latină.

Turcia este ceva mai bine plasată decât România şi celelalte ţări din regiune, ocupând poziţia a opta.

Între Ucraina şi Turcia se intercalează Africa de Sud.

Dintre marile economii emergente, India este pe 9, Brazilia pe 11 şi Rusia pe 14, iar China se află pe penultimul loc, fiind una dintre cele mai puţin vulnerabile economii, în pofida dependenţei de exporturi şi a cererii interne considerată redusă relativ la populaţie.

Kazahstan, un partener comercial tot mai important al României în ultimii ani, este pe poziţia a 12-a în topul vulnerabilităţii, iar clasamentul este închis de Arabia Saudită.

Principalele criterii luate în calcul la construirea indicelui sunt fragilitatea financiară, fragilitatea suverană (situaţia financiară a statului) şi expunerea la economia europeană, ultimul factor având cea mai mare pondere. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.