Acasă Uncategorized Salonic, Grecia: Romania a preluat preşedinţia Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre

Salonic, Grecia: Romania a preluat preşedinţia Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre

DISTRIBUIȚI

96212 – 26112010 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a condus delegaţia României la cea de-a 23-a Reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), cu tema „Green development and entrepreneurship”, care a avut loc la Salonic, vineri, sub egida preşedinţiei elene în exerciţiu a Organizaţiei.

La reuniune au participaţi reprezentanţi din statele membre OCEMN, instituţiile afiliate organizaţiei, observatori şi parteneri de dialog sectorial.

 

 

 

 

Cu acest prilej, a fost adoptată Declaraţia Comună a Miniştrilor Afacerilor Externe asupra combaterii schimbărilor climatice în regiunea extinsă a Mării Negre, document care reflectă preocupările şi angajamentele comune ale statelor membre OCEMN în contextul Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice, reprezentând, totodată, contribuţia regiunii la succesul apropiatei Conferinţei privind Schimbările Climatice de la Cancun. Au fost, de asemenea, adoptate o serie de rezoluţii, decizii şi recomandări menite să contribuie la creşterea eficienţei organizaţiei, a dezvoltării cooperării economice   în regiunea extinsă a Mării Negre in domenii precum: energia, transporturile, comerţul şi dezvoltarea economică, protecţia mediului, turismul, etc.

Totodată, cu sprijinul şi contribuţia României, a fost finalizat şi semnat Memorandumul de Intenţie între SUA şi OCEMN privind cooperarea în domeniul ştiinţei şi tehnologiei.

În cadrul reuniunii a avut loc ceremonia de preluare, de către România, a preşedinţiei în exerciţiu a OCEMN, pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2011.

În intervenţia sa, ministrul român a subliniat importanţa pe care România o acordă OCEMN, în calitate de stat membru fondator al Organizaţiei, a prezentat iniţiativele şi proiectele de cooperare regională promovate recent de România, precum şi demersurile privind creşterea interacţiunii UE – OCEMN. Totodată, a prezentat priorităţile viitoarei preşedinţii române a OCEMN. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.