Acasă Uncategorized Sannicoalu Mare: Iranieni, prinsi a doua oara in trei saptamani incercand sa...

Sannicoalu Mare: Iranieni, prinsi a doua oara in trei saptamani incercand sa treaca ilegal frontiera spre Ungaria

DISTRIBUIȚI

95597 – 08112010 – Poliţistii de frontieră timişeni au depistat, în apropierea frontierei cu Ungaria, 11 iranieni, care încercau pentru a doua oară în decurs de trei săptamâni să iasă ilegal din România sprijiniţi de un român.

În data de 7 noiembrie 2010, în jurul orelor 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la 500 metri de frontiera româno-maghiară, la vest de localitatea Cenad, un grup format din mai multe persoane care se îndrepta pe jos, peste câmp, spre teritoriul statului maghiar.

Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul de persoane. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre unsprezece cetăţeni iranieni (şase adulţi şi cinci copii) cu vârste cuprinse între 6 şi 30 de ani şi de un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. Totodată poliţiştii de frontieră timişeni au mai reţinut doi bărbaţi în vârstă de 37 ani şi 41 ani, ambii din judeţul Caraş-Severin, care aveau rol de transportatori în acest caz.

Cercetările au arătat că zece dintre migranţi au mai încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania în urmă cu trei săptămâni, atunci fiind călăuziţi de acelaşi român. La acea dată, împotriva migranţilor şi a călăuzei a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respective trafic de migranţi, instanţa de judecată dispunând cercetarea acestora în stare de libertate.

Iranienilor le-au fost întocmite din nou actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar românii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.