Acasă Uncategorized Satu Mare: Poliţiştii de frontieră au tras din nou cu arma pentru...

Satu Mare: Poliţiştii de frontieră au tras din nou cu arma pentru a prinde traficanţii de ţigări

DISTRIBUIȚI

95367 – 01112010 –  Doi cetățeni ucrainieni au fost arestați preventiv pentru contrabandă după ce poliţiştii de frontieră sătmăreni i-au surprins în timp ce încercau să introducă ilegal în România ţigări de contrabandă. Mai multe focuri de avertisment au fost trase în plan vertical pentru că persoanele nu s-au supus somaţiilor. Au fost descoperite, în total, 66 de baxuri de ţigări în apropierea frontierei româno-ucrainiene.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate. Astfel, sâmbătă, 30 octombrie a.c., în jurul orei 4.45, poliţiştii au observat cu aparatul de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 1.500 metri de frontiera româno-ucraineană spre interior, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România transportând mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră sătmăreni s-au interpus între persoanele respective şi frontiera de stat şi au acţionat pentru reţinerea acestora. Cetăţenii nu s-au supus somaţiilor prin voce şi, profitând de terenul deosebit de accidentat şi împădurit, au fugit spre lina de frontieră, motiv pentru care lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical fără a se încălca teritoriul statului vecin şi fără a exista victime. Două persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş.

La cercetarea terenului au fost descoperite 66 de colete ambalate în folie de culoare neagră, în care se aflau 33.000 pachete de ţigări marca Viceory cu timbru fiscal ucrainian, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei.

Cele două persoane, care nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul S.P.F. Negreşti pentru cercetări. Din verificări s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni ucrainieni în vârstă de 28, respectiv 42 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România pentru a transporta ţigări de contrabandă. Totodată, poliţiştii de frontieră sătmăreni au informat autorităţile ucrainiene despre evenimentul înregistrat pentru cercetarea în comun a acestui caz.

Celor doi cetăţeni ucraineni reţinuţi de poliţiştii de frontieră le-au fost întocmite dosare penale, fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă. Propunerea a fost însuşită de procurorul de caz, iar Judecătoria Negreşti Oaş a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pe o perioadă de 29 de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.