Acasă Uncategorized Spania: Peste 300.000 de romani din Spania, chemati la vot in 2011

Spania: Peste 300.000 de romani din Spania, chemati la vot in 2011

DISTRIBUIȚI

95386 – 01112010 –  

Peste 300 de mii de români sunt chemaţi la vot în Spania, 10% dintre aceştia înscriindu-se  în registrul electoral spaniol pentru a-şi exercita dreptul de vot la alegerile locale care vor avea loc în luna mai 2011. Sunt datele transmise de către preşedintele Provinciei Castellon, Carlos Fabra preşedintelui democrat liberalilor din diaspora, William Brînză, cu ocazia unei întrevederi care a avut loc în Castellon de la Plana.

În calitate de preşedinte al Partidului Popular Spaniol din Castellon, Carlos Fabra i-a solicitat sprijinul deputatului Brînză pentru a organiza întâlniri comune PDL Diaspora – PP Spania în cadrul cărora să li se explice românilor importanţa actului electoral din 2011 la care pot participa dacă se înscriu până pe 15 ianuarie .

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au abordat şi teme precum situaţia conaţionalilor noştri în Provincia Castellon care este puternic afectată de criza economică, şomajul ajungând la 20%. Relaţiile politice şi economice dintre asociaţiile de români şi autorităţile locale au reprezentat un alt punct important al întrevederii, Carlos Fabra asigurându-l pe deputatul Brînză de întreaga susţinere a conaţionalilor noştri care s-au integrat foarte bine în societatea spaniolă.   

Preşedintele Provinciei Castellon a salutat legea parteneriatului public- privat adoptată în România asta cu atât mai mult cu cât Spania utilizeaza acest gen de parteneriat cu rezultate foarte bune, subliniind faptul că mulţi investitori spanioli sunt interesaţi să demareze afaceri în România.

În Provincia Castellon sunt aproximativ 25 de mii de români. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.