Acasă Uncategorized Strasbourg: Adrian Severin cere UE echilibru si corectitudine în relaţia cu Ucraina

Strasbourg: Adrian Severin cere UE echilibru si corectitudine în relaţia cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

96160 – 25112010 – Vice-preşedintele în materie de politică externă al social-democraţilor din Parlamentul European (S&D), Adrian Severin, a declarat, miercuri, în cadrul dezbaterii privind Ucraina din plenul PE, că, în vederea transformării Ucrainei într-un pilon fiabil al proiectului Uniunii Europene, abordarea UE ar trebui să fie echilibrată, corectă, bazată pe fapte şi strategică.

„Echilibrat înseamnă pentru noi să cerem îmbunătăţiri, dar să oferim în acelaşi timp asistenţă. Corect înseamnă să evităm a lua partea cuiva în controversele politice interne şi să folosim acelaşi standard în măsurarea faptelor partidelor care au culoarea politică care ne place faţă de partidele  care au o culoare care nu ne place. Bazat pe fapte înseamnă să luăm decizii pe baza dovezilor şi nu a unor simple presupuneri, zvonuri şi prejudecăţi. Strategic înseamnă să promovăm politici  care ar permite Ucrainei să se integreze organic în proiectul Uniunii Europene şi nu politici care sunt menite  să utilizeze Ucraina în confruntarea noastră cu vecinii săi”, a explicat Adrian Severin.

În ceea ce priveşte rezoluţia supusă votului Parlamentului European în urma dezbaterii, eurodeputatul PSD a precizat ca aceasta „este menită să trimită tuturor forţelor politice ucrainene mesajul că este timpul să se unească în spatele unei minime agende naţionale pentru a realiza mult aşteptatele reforme, politici şi rezultate, care ar asigura o viaţă mai bună pentru popor şi o oportunitate pentru ţară în scopul integrării europene”.

„Nu e nevoie de internaţionalizarea controverselor interne din Ucraina. Ar fi bine ca fiecare să îşi îndeplinească obligaţiile aici şi acolo, iar viitorul ne va răsplăti pe toţi”,  a conchis Adrian Severin. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.