Acasă Uncategorized Strasbourg: Eurodeputatul Daciana Sârbu a cerut proceduri mai simple pentru accesarea banilor...

Strasbourg: Eurodeputatul Daciana Sârbu a cerut proceduri mai simple pentru accesarea banilor europeni de către agricultori

DISTRIBUIȚI

96157 – 25112010 – Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, membru în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European, a solicitat Comisiei Europene simplificarea birocraţiei specifice Politicii Agricole Comune, în beneficiul fermierilor.

Adresându-se plenului Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputata a atras atenţia că, deşi la nivel european se vorbeşte de mai mult timp despre nevoia de a simplifica aceste proceduri, totuşi producătorii agricoli se lovesc în continuare de probleme administrative atunci când accesează fonduri sau când trebuie să aplice legislaţia europeană.

„Mulţi fermieri din ţara mea se plâng ca nu sunt bine informaţi, că le este greu sa înceapă o activitate în acest sector sau că este foarte dificil să acceseze fonduri în domeniul agricol”, a subliniat Daciana Sârbu, atrăgând atenţia că nu numai Comisia Europeană, ci şi statele membre trebuie sa ia măsuri urgente de simplificare a birocraţiei legate de Politica Agricolă Comună.

„Cred că este esenţial ca implementarea, în statele membre, a legislaţiei europene din domeniul agricol să se facă în aşa fel încât agricultorii să nu fie descurajaţi, ci încurajaţi să continue practicile agricole”, a afirmat Daciana Sârbu.

Eurodeputata a vorbit şi despre prioritatea ca executivul comunitar să încurajeze statele să utilizeze mai eficient tehnologiile informaţiei, pentru o mai bună informare a agricultorilor, dar şi pentru reducerea sarcinilor administrative cu care se confruntă acest sector.

Daciana Sârbu şi-a exprimat speranţa ca noua politică agricolă comună să fie „mai simplă, mai transparentă şi mai echitabilă”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.