Acasă Uncategorized Strasbourg: Guvernul Boc trebuie sa inceteze dispretul la adresa bursierilor romani, cere...

Strasbourg: Guvernul Boc trebuie sa inceteze dispretul la adresa bursierilor romani, cere Rovana Plumb

DISTRIBUIȚI

96076 – 23112010 – Eurodeputata PSD Rovana Plumb a atras atentia, luni, in plenul Parlamentului European, asupra felului in care sunt tratati bursierii romani de catre Guvernul Boc, sustinand ca Executivul trebuie sa inceteze dispretul la adresa acestor tineri, care au pregatirea necesara pentru a aduce eficienta administratiei romanesti.

„91% dintre tinerii cu varste intre 18 si 27 de ani considera ca situatia economica a tarii s-a schimbat in rau; si numai 33% dintre tineri sunt siguri ca nu vor pleca din Romania. Prin politica de taieri, actuala putere de la Bucuresti stimuleaza migratia creierelor in strainatate”, a avertizat Rovana Plumb.

Potrivit deputatei europene, „lunar aflam ca tineri trimisi la pregatire de statul roman, prin programul initiat de Guvernul Nastase in 2004, sunt dati afara din administratie sau nu li se gaseste un loc de munca, desi au toata experienta si vointa necesara pentru a aduce eficienta sistemului.”

„Sustin mobilitatea pe piata muncii, dar Guvernul de la Bucureşti trebuie sa creeze noi locuri de munca care sa beneficieze de expertiza acestor tineri. Doresc sa le transmit bursierilor romani si asociatiilor studentilor, precum Liga Studentilor Romani din Strainatate, sustinerea noastra”, a conchis europarlamentarul social-democrat. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.