Acasă Uncategorized Strasbourg: Republica Moldova va participa la mai multe programe ale Uniunii Europene

Strasbourg: Republica Moldova va participa la mai multe programe ale Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

96133 – 24112010 – Parlamentul European a aprobat un protocol la  Acordul de parteneriat şi cooperare care permite Republicii Moldova să participe la mai multe programe şi agenţii comunitare, precum cele din domeniul transporturilor, securităţii alimentare, vamă, siguranţă aviatică şi altele. Această iniţiativă sprijină eforturile de reformă şi modernizare ale statului din vecinătatea UE.

Republica Moldova va participa la bugetul UE în funcţie de agenţiile şi programele unde va decide să participe şi în funcţie de programele care vor fi deschise participării acestei ţări. Pentru a participa la aceste programe, autorităţile de la Chişinău pot accesa fonduri din programul de asistenţă externă ENPI.

Până la intrarea efectivă în vigoare, protocolul este deja aplicat cu titlu provizoriu. Punerea sa în aplicare va putea fi revizuită la fiecare trei ani.

În cadrul politicii europene de vecinătate, deschiderea progresivă a anumitor programe şi agenţii ale Uniunii către participarea ţărilor partenere la politica europeană de vecinătate reprezintă una dintre numeroasele măsuri menite să promoveze reforma, modernizarea şi tranziţia în ţările vecine Uniunii Europene. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.