Acasă Uncategorized Strasbourg: „Trebuie să luăm în calcul factorul uman înainte de a pune...

Strasbourg: „Trebuie să luăm în calcul factorul uman înainte de a pune o pecete de necompetitivă unei mine”

DISTRIBUIȚI

96170 – 25112010 – Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA), a depus miercuri o intervenţie scrisă aferentă dezbaterii „Către o Nouă Strategie Energetică pentru Europa 2011-2020”, din plenul PE. Deputatul european a subliniat faptul că noile state membre sunt cele mai afectate de către întreruperile externe ale aprovizionării cu energie şi a cerut sprijinul Uniunii Europene pentru a face faţă acestor posibile încercări. De asemenea, Sabin Cutaş a pledat pentru menţinerea, cel puţin până în anul 2018, a subvenţiilor oferite de către statele membre minelor de cărbune, având în vedere că acestea reprezintă o sursă majoră de locuri de muncă.

Potrivit europarlamentarului român: „Este timpul să vorbim despre o adevarată strategie energetică europeană. În prezent, implementarea legislaţiei UE în materie de energie este lacunară. Prin intermediul prevederilor din Tratatul de la Lisabona, Uniunea Europeană dispune de un cadru juridic ferm pentru dezvoltarea unei pieţe interne unice funcţionale, care să garanteze siguranţa aprovizionării, durabilitatea, interconectarea reţelelor şi solidaritatea. În acest context, noile state membre, mult mai vulnerabile la întreruperile externe ale aprovizionării cu energie, au nevoie de sprijinul Uniunii Europene pentru a face faţă acestor provocări.”

„De asemenea, doresc să pledez pentru menţinerea posibilităţii de subvenţionare de către statele membre a minelor de cărbune cel puţin până în 2018. Într-o lume capitalistă, termenul de necompetitiv este sinonim cu plagă socială. Trebuie să luăm în calcul factorul uman, să ne gândim la consecinţele socioeconomice negative ale închiderii minelor de cărbune care reprezintă o sursă majoră de locuri de muncă, înainte de a pune o pecete de necompetitivă unei mine”, a conchis Sabin Cutaş. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.