Acasă Uncategorized Suceava: Ministrul Mediului a planificat impadurirea a 35.000 de hectare anul viitor

Suceava: Ministrul Mediului a planificat impadurirea a 35.000 de hectare anul viitor

DISTRIBUIȚI

95947 – 18112010 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a deplasat joi în judeţul Suceava unde s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu cei din instituţiile subordonate MMP şi a vizitat terenurile care urmează a fi împădurite în acest an din fonduri de la Administraţia Fondului de Mediu şi din bugetul Consiliului Judeţean.

Ministrul László Borbély a vizitat comunele Ciprian Porumbescu şi Bălăceana, unde se desfăşoară un program de împădurire în valoare de 4.032.878 lei. „Pentru Ministerul Mediului şi Pădurilor împădurirea este o prioritate absolută. Doar anul acesta am alocat  de şase ori mai mulţi bani pentru împădurire, faţă de anii precedenţi. În 2010 am planificat împădurirea a 35 mii de ha de teren în România”, a declarat László Borbély. Totodată, în calitate de preşedinte al Comisiei de Dezvoltare Durabilă CSD19 a ONU, ministrul Mediului şi Pădurilor a arătat că “împădurirea a devenit o prioritate şi la nivel global, iar la reuniunea din decembrie de la Cancun, una dintre cele mai importante decizii care va fi adoptată va viza acest lucru. Este nevoie de o strategie coerentă pentru împădurire, şi bani mai mulţi pentru acest domeniu, pentru salvarea planetei.”. În ceea ce priveşte inundaţiile, László Borbély a precizat, că anul acesta s-au alocat cei mai mulţi bani pentru prevenirea inundaţiilor în ultimii 20 de ani, şi, totodată, consideră că pădurile pot reduce semnificativ riscul apariţiei acestora, subliniind în acelaşi timp necesitatea realizării hărţilor de risc pentru care, prin intermediul POS Mediu, s-au alocat peste 40 de milioane de euro.

Făcând referire la problematica absorbţiei fondurilor europene, László Borbély a precizat că: ”este o perioadă crucială în ceea ce priveşte atragerea  de fonduri europene. Doar la POS Mediu, România are contracte semnate în valoare de 3 miliarde euro, situându-se pe locul I în Europa, însă la capitolul de absorbţie mai avem de recuperat. Totodată, felicit autorităţile din Suceava, care nu au aşteptat semnarea contractului pe deşeuri la POS Mediu şi au început lucrările de construcţii la depozitul ecologic din judeţ din surse proprii. După încheierea contractului ei vor putea recupera banii din fonduri europene”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.