Acasă Uncategorized Târgu Mures: Desi e nemultumita ca Legea Educatiei nu poate trece prin...

Târgu Mures: Desi e nemultumita ca Legea Educatiei nu poate trece prin asumarea raspunderii, UDMR nu indrazneste sa iasa de la guvernare. Dar forteaza mana PDL … santajand cu Legea Bugetului

DISTRIBUIȚI

95555 – 07112010 –  “În acest moment avem o criză serioasă a coaliţiei, se pun sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea coaliţiei guvernamentale. Prin blocarea Legii Educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale în învăţământ, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor la care noi, UDMR, considerăm că nu putem renunţa. Solicităm partenerilor noştri ca zilele următoare să găsescă soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea cât mai rapidă a Legii Educaţiei. Dacă reuşim să deblocăm Legea Educaţiei, putem să mergem mai departe cu actuala coaliţie, dacă nu reuşim, nu cred că UDMR ar putea să meargă mai departe. Săptămâna viitoare vrem să primim garanţii că Legea Educaţiei va fi adoptată cât mai repede, altfel”, a afirmat președintele UDMR, Marko Bela.

 

 

 

 

 

 

Marko Bela a explicat că nu Uniunea este cea care a blocat Legea Educaţiei, ci partenerii de guvernare, și de aceea tot ei trebuie să găsească soluţii pentru depășirea momentului.

Marko Bela a dat și un ultimatum partenerilor din arcul guvernamental pentru a promova Legea Educaţiei: până la votarea în Parlament a Legii bugetului pe 2011.

În ceea ce privește absența lui Kelemen Hunor de la reuniunea Consiliului Permanent al UDMR de la Târgu Mureș, Marko Bela a explicat că acesta participă la Budapesta la o conferință despre drepturile maghiarilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.