Acasă Uncategorized Timisoara: Retea de contrabadişti cu ţigări, anihilată în judeţul Timiş

Timisoara: Retea de contrabadişti cu ţigări, anihilată în judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

96208 – 26112010 – Poliţiştii de frontieră timişeni au anihilat un grup infracţional care se ocupa cu contrabanda de ţigări şi evaziunea fiscală. În cursul operaţiunii au fost descoperite aproape 34.000 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.000 de euro, totodată fiind reţinute cinci persoane pentru cercetări.

În lunile octombrie și noiembrie 2010, ofiţeri specializaţi din IJPF Timiş, cu sprijinul DGIPI și SRI Timiş, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timiș, au documentat activitatea grupului. Astfel, țigările erau ascunse în locaşuri special amenajate în autocamioane și introduse ilegal în țară, depozitate în ”locuri sigure”, de unde erau distribuite rețelei care e punea în vânzare.

Joi seara, poliția rutieră Timiș a oprit în traffic un autocamion care, official, transporta blocuri ceramic, dar despre care existau informații că transport și țigări de contraband. S-a descoperit că în podeaua dublă şi într-un locaş special amenajat al mijlocului de transport erau peste 20.000 de pachete cu ţigări netimbrate, de provenienţă Serbia.

Nopatea trecută procurorii au cerut mai multe autorizații pentru percheziții domiciliare și au descoperit aproape 14.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Vineri dimineață  cinci persoane au fost acuzate de contrabandă şi evaziune fiscal și reținute pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.