Acasă Uncategorized Viena: Reuniune dedicata implinirii a 90 de ani de realatii diplomatice romano-austriece

Viena: Reuniune dedicata implinirii a 90 de ani de realatii diplomatice romano-austriece

DISTRIBUIȚI

96122 – 24112010 – Ambasada României şi ICR Viena au organizat un eveniment comun în seara zilei de 22 noiembrie 2010, pentru a marca aniversarea a 90 de ani de relaţii bilaterale româno-austriece.

Reuniunea a fost concepută pe două planuri, urmărind să marcheze, pe dimensiunea politică împlinirea celor 90 de ani de relaţii diplomatice între România şi Austria, iar pe dimensiunea culturală împlinirea a 90 de ani de la naşterea lui Paul Celan, poet şi traducător de talie europeană. 

Evenimentul, deschis prin cuvintele de salut ale ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu, şi ale directorului de spaţiu din Ministerul federal al Afacerilor Europene şi internaţionale, Georg Stillfried, a fost continuat prin discursul susţinut de Adrian  Severin, membru al Parlamentului European, având ca subiect rolul României şi al Austriei în construcţia Europei de mâine.

În continuare, evocând memoria celui ce a fost un mare poet de vocaţie europeană, sub titlul generic „Meridianul Celan”, doi germanişti, austriacul Martin Hainz şi românul Horaţiu Decuble, lector al Universităţii Bucureşti, au discutat despre momentele importante care au marcat viaţa şi creaţia lui Paul Celan.

Evenimentul a fost încheiat de un moment muzical, cvintetul Mircea Tiberian interpretând, în premieră, patru variaţiuni în limbile germană, engleză, franceză şi română, pe versurile „Fugii Morţii” a lui Paul Celan.

Locaţia aleasă pentru desfăşurarea momentelor dedicate celebrării a 90 de ani de relaţii diplomatice a fost sala de spectacole a Radioului public austriac ORF.

Evenimentul a beneficiat de o largă audienţă din partea corpului diplomatic acreditat la Viena şi s-a bucurat şi de o consistentă prezenţă din  rândul comunităţii de români. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.