Acasă Uncategorized Voluntari: Centru de terapie pentru copiii cu probleme mentale la Voluntari

Voluntari: Centru de terapie pentru copiii cu probleme mentale la Voluntari

DISTRIBUIȚI

95963 – 19112010 – Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a inaugurat, joi, centrul ADHD – Sănătate Mintală – Autism ”Centrul Sfântul Serafim de Sarov”, care va oferi servicii de terapie, consiliere şi evaluare a copiilor cu probleme de sănătate mintală şi părinţilor acestora, cât şi formarea de personal calificat în lucrul cu copiii cu dizabilităţi.

Potrivit edilului, proiectul a luat naştere ca urmare a creşterii îngrijorătoare a numărului de copii diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală.

Directoarea Centrului Sfântul Serafim de Sarov, Ana Zamfir, a mulţumit Primăriei Voluntari, primarului şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat şi şi-a exprimat speranţa că specialiştii centrului vor contribui la o integrare cât mai bună a copiilor în societate. Grupul ţintă al proiectului sunt beneficiari din oraşul Voluntari şi judeţul Ilfov, iar scopul este recuperarea copiilor ce prezintă afecţiuni logopedice, formarea specialiştilor în lucrul cu copii cu probleme de sănătate mintală şi asigurarea unor servicii terapeutice ambulatorii pentru copii cu dizabilităţi mentale grave (autism, ADHD, retard psihomotor, probleme comportamentale, comorbidităţi etc.).

De programele centrului pot beneficia copii suspectaţi sau diagnosticaţi cu tulburări psihice cu vârsta cuprinsă între 1,5 şi 10 ani, domiciliul în Voluntari, Ilfov dar şi părinţii acestora. Fondatorii Centrului Sfântul Serafim de Sarov sunt Direcţia Educaţie Cultural Sportivă şi Îngrijiri Comunitare din cadrul Primăriei Voluntari şi Asociaţia pentru Sănătate Mintală a Copilului. Odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre Primăria Voluntari şi Asociaţia pentru Sănătate Mintală a Copilului, Direcţia Educaţie Cultural Sportivă şi Îngrijiri Comunitare a mai semnat un protocol de colaborare, cu cabinetul Stomatologic Pro Dent Consult.

Cabinetul îşi propune furnizarea de servicii specializate de stomatologie – prevenţie dentară, asistenţă primară, extracţii, terapie, tratament dinte – pentru copiii din şcolile oraşului Voluntari. De asemenea, părinţii copiilor vor beneficia de reduceri de 15%, iar angajaţii Primăriei Voluntari, angajaţii societăţilor şi serviciilor aflate în subordinea Consiliului Local Voluntari vor beneficia de reduceri de 50%. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.