Acasă Uncategorized Washington: China a “deturnat” 15% din traficul de Internet din lume

Washington: China a “deturnat” 15% din traficul de Internet din lume

DISTRIBUIȚI

95964 – 19112010 – China a deturnat 15% din traficul de Internet din lume timp de 18 minute la inceputul acestui an, inclusiv schimburile de e-mailuri intre guvernanti ai SUA si reprezentanti ai armatei, releva un raport al Congresului SUA, citat de Smartnews.

O firma chineza de telecomunicatii a redirectionat in jur de 15% din totalul traficului web prin intermediul serverelor proprii pentru o perioada scurta de timp, in data de 8 aprilie, arata raportul. 
Incidentul a starnit teama ca statul chinez ar putea recolta informatii extrem de sensibile din e-mailurile redirectionate.

O alta teorie se refera la faptul ca acest incident ar putea reprezenta testarea unei cyber-arme, care ar putea perturba traficul de pe serverele de internet straine. Traficul a inclus schimburi de e-mailuri intre site-urile Senatului SUA si Departamentul de Aparare, inclusiv NASA si Departamentul de Comert.

Oficialii chinezi au sustinut ca redirectionare a fost una accidentala, insa raportul anual al Comisiei de Evaluare Economica si de Securitate SUA-China a sugerat faptul ca deturnarea ar fi putut fi malware.

“Dovezile legate de acest incident nu indica in mod clar daca a fost savarsita cu intentie, si daca da, in ce scop”, arata raportul.

Larry Wortzel, un membru al comisiei, a declarat: “Nu stim la ce au fost folosite datele colectate. Cand intalnesc asemenea situatii ma intreb cine ar putea fi interesat de traficul de comunicatii din intregul Departament de Aparare si Guvernul Federal. Cel mai probabil nu un absolvent al Universitatii din Shanghai. 

Carolyn Bartholomew, vice-presedinte al comisiei, a declarat ca eforturile persoanelor si organizatiilor din China de a penetra retelele din SUA “par a fi mai sofisticate decat tehnicile utilizate in trecut”, ceea ce creste temerea ca guvernul chinez s-ar afla in spatele atacurilor. 
“Dezvoltarea masiva a tehnologiei chineze de exploatare a computerelor sugereaza ca ar putea exista un anumit nivel de implicare din partea statului in aceste activitati”, a mai spus aceasta.

McAfee, firma de securitate web, a avertizat o crestere a atacurilor politice cibernetice, aratand spre China ca fiind unul dintre principalii actori in lansarea de atacuri asupra retelelor straine. 
Tintele din SUA includ Casa Alba, Departamentul pentru Securitate Interna, Serviciul Secret al SUA si Departamentul Apararii, a declarat McAfee intr-un raport de anul trecut.

Capacitatea Chinei de a lansa atacuri cibernetice asupra intereselor comerciale ale Statelor Unite a fost, de asemenea, subliniata in acest an, dupa ce Google a amenintat ca va expune actiunile sale in tara asiatica, spunand ca a devenit tinta unei serii de atacuri cibernetice sofisticate provenind de acolo. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.