Acasă Uncategorized Yunnan, China: Ministrul Oprea “a bifat” o luptă în China

Yunnan, China: Ministrul Oprea “a bifat” o luptă în China

DISTRIBUIȚI

95774 – 14112010 – Vizita oficială a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, în Republica Populară Chineză, a continuat în zilele de 12 şi 13 noiembrie, cu participarea la activităţile desfăşurate în baza de instrucţie din localitatea Kunming, provincia Yunnan, în cadrul Exerciţiului de instruire româno-chinez “Friendship Action 2010”.  Vineri, 12 noiembrie, ministrul s-a întâlnit cu militarii români din Batalionul 26 Vânători de Munte şi a vizitat facilităţile de pregătire din bază. Oprea a discutat cu militarii plutonului de vânători de munte despre condiţiile de pregătire alături de partenerii chinezi şi i-au fost prezentate etapele şi rezultatele programului de instruire. Tematica acestuia a cuprins tehnici de alpinism şi exerciţii tactice în teren muntos-împădurit, proceduri de căutare, salvare şi evacuare a răniţilor

 

 

 

 

 

 

 din zone de mare altitudine, precum şi trageri cu armamentul din dotarea militarilor chinezi. Ministrul Oprea s-a întâlnit, tot vineri, cu generalul Li Shiming, comandantul Regiunii Militare Chengdu, prilej cu care a fost reafirmat rolul antrenamentelor comune pentru desfăşurarea operaţiilor militare specifice trupelor alpine în condiţii deosebite de relief şi de stare a vremii.

Sâmbătă, 13 noiembrie, ministrul român al Apărării şi comandantul Regiunii Militare Chengdu au asistat la exerciţiile tactice şi la tragerile cu armamentul desfăşurate de militarii români şi chinezi şi au participat la ceremonia de închidere a exerciţiului “Friendship Action 2010”. În alocuţiunea susţinută în cadrul ceremoniei, ministrul Gabriel Oprea a subliniat faptul că exerciţiile desfăşurate atât în România, cât şi în R.P. Chineză, au demonstrat experienţa acumulată de militarii celor două state, acest lucru fiind în măsură să conducă la asimilarea unor practici operaţionale pe care Forţele Terestre Române pot să le implementeze, ca lecţii învăţate, în activitatea curentă a unităţilor de vânători de munte. “Îmi exprim convingerea că parteneriatul şi colaborarea noastră în plan militar au un potenţial de dezvoltare deosebit, fapt confirmat şi de activităţile noastre comune în domeniul învăţământului militar şi topografiei, dar mai cu seamă de succesul pe care l-au avut exerciţiile militare „Friendship Action”, ele fiind o garanţie a consolidării cooperării bilaterale în domeniul pregătirii pentru luptă”, a arătat ministrul român al Apărării.

Oprea a subliniat că vizita desfăşurată în Republica Populară Chineză reprezintă un moment deosebit în planul relaţiilor bilaterale şi de parteneriat, consolidate în cei 61 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi R.P. Chineză, calificând-o drept “o ocazie excelentă pentru întărirea relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, prin identificarea şi valorificarea oportunităţilor de dezvoltare a cooperării bilaterale în plan militar, sub semnul încrederii reciproce”.

La finalul ceremoniei, ministrul român şi comandantul Regiunii Militare Chengdu au înmânat medalii şi certificate de apreciere militarilor români şi chinezi care s-au remarcat prin rezultate excepţionale obţinute în timpul exerciţiului. Ministrul Gabriel Oprea şi oficialităţile chineze au luat apoi masa de prânz împreună cu militarii celor două detaşamente de vânători de munte participante la exerciţiu.

A doua ediţie a exerciţiului de instruire în comun “Friendship Action” s-a desfăşurat în R.P. Chineză, în perioada 4 – 13 noiembrie, prima ediţie fiind organizată în anul 2009, în localitatea Brad din România. Acest gen de activitate se înscrie în seria schimburilor de experienţă efectuate în comun de vânătorii de munte români cu structuri alpine din alte state. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.