Acasă Uncategorized Zalau: Ministrul Mediului este nemultumit ca din strainatate au fost aduse in...

Zalau: Ministrul Mediului este nemultumit ca din strainatate au fost aduse in Romania 120.000 de masini second-hand

DISTRIBUIȚI

95984 – 19112010 – László Borbély  a anunţat că „Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va lansa un program,  finanţat prin utilizarea instrumentului de credit furnizor, pentru investiţii în infrastructura de mediu, cheltuieli care nu vor afecta bugetele pe anii 2011 şi 2012, iar plăţile se vor face începând cu data anul 2013”. De asemenea, ministrul a precizat că “anul acesta s-au alocat cei mai mulţi bani în ultimii 20 de ani pentru prevenirea inundaţiilor. De asemenea, este necesară realizarea hărţilor de risc pentru care, prin intermediul POS Mediu, s-au alocat peste 40 de milioane de euro”.

Ministrul a vorbit şi despre proiectele derulate de Administraţia Fondului pentru Mediu, printre care Rabla şi Casa Verde, atragând atenţia că autorităţile locale ar trebui să profite deoarece fondurile se adresează atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice. Tot referitor la Programul Casa Verde, László Borbély a precizat că, „până la această oră s-au depus 14.000 de cereri, şi au fost efectuate peste 500 de plăţi”.

În ceea ce priveşte Programul Rabla, László Borbély  a subliniat că „prin acest program s-au cumpărat 57 de mii de autoturisme noi, dintr-un total de 75 de mii de maşini noi achiziţionate. Este inacceptabil însă că din străinătate s-au adus 120 de mii de maşini second-hand”.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a deplasat vineri în judeţul Sălaj unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi cu cei din instituţiile subordonate MMP. De asemenea, ministrul a semnat contractul de finanţare al proiectului „Managementul Integrat al Deşeurilor„, şi a participat la festivitatea de inaugurare a  parcului din localitatea Crasna, proiect finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu. –  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.