Acasă Uncategorized Bacău: DNA cercetează pentru trafic de influenta un avocat recidivist

Bacău: DNA cercetează pentru trafic de influenta un avocat recidivist

DISTRIBUIȚI

96435 – 06122010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au început cercetarea penală a avocatului Constantin-Cristian Catană, din cadrul Baroului Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în perioada septembrie 2010 – 30 noiembrie 2010, Catană, avocat în cadrul Baroului Neamţ, a pretins de la doi denunţători 1.000 euro sau echivalent în lei pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra-Neamţ. Avocatul Catană a solicitat această sumă de bani pretinzând că va asigura soluţionarea mai rapidă şi în mod favorabil a unui dosar civil în care una dintre persoanele denunţătoare avea calitatea de reclamant, dând de înţeles denunţătorilor că suma de 1000 euro este destinată magistratului învestit cu soluţionarea acestui dosar. Dosarul viza revendicarea unui teren şi a construcţiilor aferente situate în municipiul Piatra Neamţ.

La data de 3 decembrie 2010, Catană Constantin-Cristian a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la unul dintre denunţători 1.000 euro.
În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 4 decembrie 2010, Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă a avocatului pe o perioadă de 29 de zile.

Inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în cursul anului 2004, în stare de arest preventiv, la momentul respectiv având calitatea de judecător. În cursul anului 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Ploieşti hotărând condamnarea acestuia la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.