Acasă Uncategorized Baia Mare: Zeci de percheziţii şi 15 persoane arestate la Borşa

Baia Mare: Zeci de percheziţii şi 15 persoane arestate la Borşa

DISTRIBUIȚI

96492 – 08122010 – Fiul unui consilier judeţean din Maramureş este implicat în cel mai mare dosar furt de utilaje din străinătate. În acest dosar au fost făcute miercuri dimineaţă 17 percheziţii la Borşa, în judeţul Maramureş! Procurorii DIICOT au ridicat de acasă 15 persoane suspectate că furau buldozere şi excavatoare din Occident şi le introduceau ilegal în România.Mascaţii au descins la locuinţa unuia dintre fiii consilierului judeţean Gheorghe Grec (PDL), dar şi în casele altor doi bărbaţi,

 

 

 

 

 membri ai familiei Dumitru.

Acţiunea din acesta dimineaţă vine la puţin timp după ce un alt membru al familiei Grec (cunoscută în Borşa ca şi clanul Cofa), Daniel, fiul cel mic al consilierului judeţean, a fost reţinut de poliţişti după ce a bătut cu pusca mai mulţi muncitori forestieri.

Cele 15 persoane audiate sunt suspecţi că ar fi implicaţi în cazul „Excavatorul”. Ei au refăcut reţeaua după ce au fost eliberaţi în 2009 şi au adus în ţară 80 de utilaje în valoare de patru milioane de euro.

Deoarece suspecţii au mandate de arestare internaţională la audierile care au loc în Baia Mare participă şi poliţişti şi magistraţi din Franţa.

Suspecţii au fost arestaţi în 2009 în dosarul „Excavatorul”  pentru furtul unor utilaje din străinătate, iar apoi au fost eliberaţi după patru luni. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.