Acasă Uncategorized Bruxelles: Preşedintele României, la reuniunea Consiliului European de iarnă de la Bruxelles

Bruxelles: Preşedintele României, la reuniunea Consiliului European de iarnă de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

96729 – 16122010 – Președintele României, Traian Băsescu, va participa în perioada 16 – 17 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului European de iarnă, care va avea loc la Bruxelles. Dezbaterile se vor concentra cu prioritate pe teme economice. Șefii de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii urmează să agreeze modificarea Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene, pentru a permite instituirea unui mecanism permanent de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mecanismul permanent va sprijini financiar statele aflate în dificultate și ar putea intra în vigoare în cursul anului 2013, după ce mecanismul temporar actual va expira. De asemenea, liderii europeni vor reitera atașamentul pentru adoptarea rapidă a pachetului legislativ privind consolidarea guvernării economice în Uniune. Reuniunea Consiliului European va constitui prilejul unui schimb de opinii între șefii de state și de guvern și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Politică Externă și Securitate, privind obiectivele UE în relațiile cu o serie de parteneri strategici, precum Statele Unite ale Americii, China și Rusia.

Alte teme pe agenda reuniunii vizează procesul de extindere a Uniunii și stadiul de implementare a Strategiei Europa 2020. De asemenea, liderii europeni vor sublinia rolul cheie al Strategiei Europa 2020 în depășirea crizei economice și promovarea de reforme structurale în Uniune.

În marja reuniunii Consiliului European, președintele Traian Băsescu va participa la lucrările summit-ului Partidului Popular European. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.