Acasă Uncategorized Bruxelles: Se încearcă o calmare a Zonei Euro

Bruxelles: Se încearcă o calmare a Zonei Euro

DISTRIBUIȚI

96474 – 07122010 – Ministrii de Finante din zona euro au estimat, luni seara, ca nu mai este nevoie de suplimentarea, pentru moment, a fondurilor programului de 750 miliarde de euro, care are ca scop sprijinirea statelor cu dificultati financiare din cadrul uniunii monetare. Si asta cu toate ca riscurile continua sa ameninte zona euro dupa ce Grecia si Irlanda au primit ajutor de urgenta, anunţă Deutsche Welle. “Nu vedem necesara vreo actiune imediata”, a declarat presedintele grupului ministrilor de Finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, intr-o conferinta de presa dupa reuniunea de luni a Eurogrupului, la Bruxelles.

“Sumele necesare pentru programul de ajutor pentru Irlanda sunt relativ scazute in comparatie cu capacitatea de creditare a Fondului”, a spus Klaus Regling, presedintele Fondului European de Stabilitate Financiara, infiintat anul acesta pentru sustinerea tarilor cu probleme din zona euro. “Fondul va aloca Irlandei mai putin de 10% din capacitatea sa totala. Exista suficiente resurse si pentru alte tari, daca va fi necesar”, a adaugat el.

BCE si FMI pledasera pentru crearea unui fond de urgenta mai mare ca masura de precautie in caz ca si alte tari vor avea nevoie de ajutor financiar de urgenta.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.