Acasă Uncategorized Bucuresti: Coaliţia de guvernare discută variantele de reducere a concediului de creştere...

Bucuresti: Coaliţia de guvernare discută variantele de reducere a concediului de creştere a copilului

DISTRIBUIȚI

96317 – 02122010 – Coalitia de guvernare s-a reunit joi la Palatul Victoria. Reuniunea intervine in contextul in care ministrul Muncii a propus ca durata concediului pentru cresterea copilului sa fie redusa de la doi ani la un an. Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca este “ultimul” care ia decizia in privinta reducerii duratei concediului de crestere a copilului. “Vom lua o decizie dupa ce se va finaliza dezbaterea publica si dupa discutiile din coalitie. Vom lua o decizie pe care o vom anunta.

 

 

 

 

 

 

Pana atunci, evident, ascultam toate parerile si opiniile care se exprima pe acest subiect si dupa ce aceasta perioada va fi finalizata vom anunta decizia Guvernului”, a mai spus Boc. Premierul nu a precizat nicio data pana la care va dura dezbaterea publica pe aceasta tema.

Ministrul Muncii Ioan Botis a afirmat, anterior, ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redusa de la 24 de luni, variantele luate in calcul fiind 12, 14 sau 18 luni. “Sustin varianta de reducere a concediului maternal la 12 luni, urmata de stimulente de 500 de lei pentru intoarcerea la locul de munca”. Declaratia oficialului a fost facuta dupa o discutie avuta cu parlamentarii PDL, pe marginea propunerii sale privind reducerea duratei concediului de maternitate la un an. Potrivit unor surse parlamentare, ministrul Muncii ia in calcul si mentinerea la 24 de luni a concediului de ingrijire a copilului, insa acest lucru ar insemna plafonarea indemnizatiei la 1.500 sau 1.000 de lei lunar”, a spus ministrul.

Laszlo Borbely (UDMR) a afirmat ca “Nu suntem de acord cu reducerea concediului maternal si am spus-o si la discutia din coalitie de ieri. Suntem de acord sa analizam, pentru ca avem nevoie de bani”. El a precizat ca ar trebui redus maximul indemnizatiei, dar concediul sa ramana la doi ani.

Nici în interiorul principalului partid din coalitia de guvernare nu exista consens in privinta reducerii concediului de crestere a copilului, mai multe dintre deputatele PDL, in frunte cu Sulfina Barbu, manifestandu-si respingerea fata de intentia ministrului Muncii. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.