Acasă Uncategorized Bucuresti: Guveranţii amână decizia privind concediul de creştere a copilului

Bucuresti: Guveranţii amână decizia privind concediul de creştere a copilului

DISTRIBUIȚI

96337 –  02122010 – Coaliţia de guvernare a amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte concediul de creştere a copilului.  La începutul săptămânii viitoare mamele vor afla cât vor putea sta în concediu maternal şi câţi bani vor primi de la stat. Coaliţia de guvernare a luat în discuţie cinci variante privind reducerea concediului maternal. Cele trei propuse de ministrul Muncii şi alte două propuneri venite din partea UDMR şi a minorităţilor. Între timp aflăm, pe surse, că FMI a propus scurtarea perioadei concediului maternal la un an.

 

 

 

 

 Totodată, ar fi propus ca indemnizaţia lunară să nu depăşească 1.000 de lei. „Există o practică a FMI de a adresa ministerelor şi alte solicitări decât cele incluse în scrisoarea de intenţie, iar una dintre aceste cereri este reducerea duratei concediului maternal”, susţin surse politice, citate de Antena 3.

Coaliţia de guvernământ se va reuni din nou duminică seară pentru discuţii tehnice privind sistemul concediului maternal, a declarat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Luni dimineaţă ar urma să fie anunţată decizia finală.

Varujan Pambuccian a mai precizat că, în discuţia de joi a liderilor coaliţiei, reprezentanţii minorităţilor au propus ca durata concediului maternal să fie de trei ani, dar cu o indemnizaţie lunară redusă la 600 lei. Această variantă se adaugă celor trei propuneri ale ministrului Muncii, precum şi variantei avansate de UDMR.

Liderii Coaliţiei de guvernământ au luat în discuţie, joi dimineaţa, la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern, despre măsura prin care mamele ar putea să se întoarcă la serviciu după un an de concediu maternal. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.