Acasă Uncategorized Bucuresti: In timp ce Monica Macovei vorbeste despre integritatea politicienilor și aparitia...

Bucuresti: In timp ce Monica Macovei vorbeste despre integritatea politicienilor și aparitia unei noi formatiuni politice, democrat-liberalii se tin de ironii

DISTRIBUIȚI

96465 – 07122010 – Deputatul Ioan Oltean, vicepreședinte al PDL, crede că înființarea unui nou partid ar putea avea șanse. ”Dacă se înfiinţează un nou partid ar fi un lucru foarte bun” a afirmat, democrat-liberalul. În ceea ce privește o eventuală decizie a europarlametarului Monica Macovei de a părăsi PDL, formațiune pe care a criticat-o destul de dur într-un recent interviu, Oltea este de părere că “ar fi o pierdere pentru PDL, uriaşă, irecuperabilă”.

Anterior, Monica Macovei declarase pentru HotNews că este dezamăgită de PDL şi a vorbit despre constituirea unui nou partid: “Un nou partid e una din variante. Depinde cine-l face, câtă credibilitate are în faţa oamenilor, care sunt sătui de clasa politica. Dar da, e una din variante”, a spus Macovei, adăugând că oua formațiune ar trebui să fie format ”din oameni pe care poţi conta şi care să nu mintă”.

Variantele pe care europarlamentarul le are în vedere se referă la transformarea unei formațiuni dintre cele déjà existente, ”într-o măsură destul de mare încât oamenii să creadă că va face anticorupţie, integritate, bani publici împărţiţi corect şi mai puţin furt”, iar o a doua variant este înființarea, de la zero, a unui alt partid.

Fostul ministru al Justiţiei a susţinut că există oameni în ţară, din interiorul PDL, care vor să introducă criteriile de integritate: “Oricum, noi suntem singurii, nu mai există vreun partid în Romania care să aibă astfel de glasuri şi care să-şi pună problema asta”, a spus Macovei, referindu-se la “vocile” lui Sever Voinescu, Cristian Preda, Valeriu Stoica, Cezar Preda, diferite de majoritatea din PDL.

Monica Macovei a mai afirmat și că opiniile sale în privița apărării membrilor de partid sunt total diferite de cele ale Elenei Udrea, președintele organizației PDL București. ”Niciodată nu am susţinut că am viziuni comune cu doamna Elena Udrea. Un partid politic nu trebuie să aştepte o soluţie definitivă de condamnare pentru a-l da afară pe acel om. Pentru că tu vrei să-ţi cureţi partidul, şi dacă sunt suspiciuni întemeiate, pe care le apreciezi, de corupţie sau de fraudă, sau de comportament imoral trebuie să-l dai afară. Dupa aceea, dacă îl condamnă justiţia, îl trimite sau nu la închisoare, e altă problemă”, a afirmat  Monica Macovei. De asemeea, aceasta a afirmat la RFI că nu este o susținătoare a lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului. În urmă cu o luă, Macovei spusese că nu îl poate susține pe Gheorghe Falcă atâtâ timp cât este trimis în judecată de DNA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.