Acasă Uncategorized Bucuresti: Vremea a dat peste cap traficul feroviar

Bucuresti: Vremea a dat peste cap traficul feroviar

DISTRIBUIȚI

96320 – 02122010 – Începutul de iarnă a provocat întârzieri foarte mari la trenurile care circulă pe raza regionalelor Braşov, Cluj şi Iaşi unde secţiile de circulaţie sunt blocate din cauza sutelor de copaci căzuţi pe calea ferată. În judeţul Suceava mai multe trenuri sunt blocate din cauza unor defecţiuni provocate de condiţiile meteo nefavorabile. „Sunt două echipe care acţionează care identifică numărul de persoane urmărim bătrâni, gravide, copii. Să vedem dacă este căldură în tren, le dăm pături şi ceai”,

 

 

 

 

 

 

 a declarat Ion Burlui şeful ISU Suceava, citat de Realitatea TV.

Un alt tren este blocat de mai bine de nouă ore în judeţul Suceava din cauza unui copac care a căzut pe linie între Coşna şi Larion, în judeţul Suceava.

Reprezentanţii CFR  spun că se acţionează de la primele ore ale dimineţii.

Şi accelaratul Baia Mare- Bucureşti este blocat în zona Topliţa de miercuri de la ora 23.00. Călătorii se plâng că nimeni nu le dă nicio explicaţie şi stau de miercuri seara în frig. Câţiva dintre călători au părăsit trenul şi au mers un kilometru jumătate pe jos pentru a ajunge la un autocar.

„Trenul a rămas blocat lângă localitatea Topliţa, miercuri, în jurul 17.00, undeva în câmp. Trenul nu este încălzit de miercuri seară, de la ora 23.00. Ni s-a comunicat că trenul a rămas blocat pentru că au îngheţat şinele, iar mai mulţi copacii au căzut pe calea ferată. Am văzut că mai mulţi muncitori taie crengile căzute pe şine”, a declarat Alina Costin, una dintre călătoare.

Din cauza copacilor căzuţi pe linie sau pe firul de contact, este blocată legătura feroviară pe două secţii de circulaţie, care practic făceau legătura între centrul şi nordul ţării: Vatra Dornei – Ilva Mică (Regionala CF Iaşi) şi Topliţa – Deda (Regionala CF Braşov).

Singura rută ocolitoare pentru trenurile care asigură legătura feroviară între sudul şi nordul ţării este Paşcani – Adjud – Siculeni – Braşov – Sighişoara – Teiuş – Cluj, un traseu mai lung, dar singurul care poate permite, în această situaţie, legătura între cele trei regionale de cale ferată (Braşov, Cluj, Iaşi).

Cele mai mari întârzieri, de sute de minute, se înregistrează la trenurile care circulă spre/dinspre jumătatea de nord a ţării, trenurile care sosesc din partea de sud-est şi sudul ţării ajungând la destinaţie cu întârzieri de 60-90 de minute. Întârzieri mai mici, de maximum 40 de minute, se înregistrează la trenurile care sosesc din sud-vestul ţării (regionalele CF Timişoara şi Craiova).

Unele linii sunt închise pe raza regionalelor CF Braşov şi Iaşi.

Restricţii sunt pe liniile Faurei-Brăila, dar şi în zona Ţăndărei, iar trenurile care trebuie să treacă pe acolo au întârzieri foarte mari.

În jurul orelor 10.00, acceleratul Iaşi-Timişoara care staţiona  a plecat din gara Suceava. Infrastructura a permis circulaţia lui, dar până la Vatra Dornei, mai departe nu poate înainta din cauza copacilor pe şine.

Pe toate secţiile de circulaţie unde traficul feroviar este închis, echipele de intervenţie desfăşoară lucrări de remediere a defecţiunilor la linia de contact şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, astfel încât, circulaţia trenurilor să poată fi reluată în condiţii normale de trafic. În timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a stratului gros de polei depus pe firul de contact şi pe pantografele locomotivelor s-au produs scurtcircuite care au provocat defecţiuni la pantografe şi topirea firului de contact pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor Bucureşti, Galaţi şi Constanţa. Din această cauză trenurile au înrtegistrat întârzieri de sute de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă călătorilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la la telefon 021/9521. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.