Acasă Uncategorized Bucureşti: Atenţie cum tăiaţi porcul !

Bucureşti: Atenţie cum tăiaţi porcul !

DISTRIBUIȚI

96650 – 13122010 – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor reaminteşte tuturor persoanelor care deţin şi cresc porci pentru consum în gospodăria proprie, obligaţiile care le revin în conformitate cu legislaţia sanitară-veterinară în vigoare.

Anunţaţi medicul veterinar, pentru solicitarea de asistenţă sanitară veterinară (asomare), la sacrificarea animalului pentru consum propriu şi predaţi  acestuia crotaliul de identificare, în termen de 7 zile. Recoltaţi probe de carne din pilierii diafragmatici şi din musculatura intercostală a animalului şi prezentaţi-vă la medicului veterinar de pe raza localităţii, pentru efectuarea examenului trichineloscopic obligatoriu.

Prin asomare se înţelege orice proces provocat în mod intenţionat care determină pierderea cunoştinţei şi a sensibilităţii faţă de durere, inclusiv orice proces care determină moartea imediată.

Metode de asomare:  1. Asomarea cu pistolul cu glonte captiv – pistolul va fi poziţionat într-un punct situat la aproximativ 2 cm deasupra nivelului ochilor, pe mijloc, cu vârful ţevii orientat spre coadă; 2. Asomarea prin electronarcoză – electrozii se vor plasa de o parte şi de alta a capului animalului pentru cel puţin 4 secunde, la baza urechilor, în spatele acestora, pe cât posibil între ochi şi urechi.

În urma asomării urmează înjunghierea tradiţională.

Este interzisă sacrificarea porcilor în afara incintei gospodăreşti (pe drumuri, în şanţuri etc.), iar solicitarea medicului veterinar pentru efectuarea examenului trichineloscopic reprezintă o obligaţie legală care trebuie respectată de către toţi cetăţenii. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.