Acasă Uncategorized Bucureşti: Bucureştii, în haine de sărbătoare

Bucureşti: Bucureştii, în haine de sărbătoare

DISTRIBUIȚI

96400 – 05122010 – Primaria Municipiului Bucuresti a lansat duminică, 5 decembrie, programul evenimentelor prilejuite de sarbatorile de iarna. Mai multe strazi si bulevarde din Capitala vor imbraca haine de sarbatoare, fiind impodobite cu peste două milioane de beculete de tip LED. Brazi decorati in culorile Craciunului  sunt amplasati in Piata Roma, Piata Arthur Verona, Piata George Enescu, Pasajul Universitate si la intersectia dintre strazile  Lipscani cu Smardan.

Ca in fiecare an, in Parcul Cismigiu (in perioada 5 decembrie – 3 ianuarie), bucurestenii se pot bucura de targul de sarbatori, de unde pot cumpara produse traditionale si decoratiuni.

Tot in Cismigiu, incepand cu data de 17 decembrie, vor avea loc o serie de spectacole, destinate atat celor mari, cat si celor mici. Pe scena amplasata langa patinoar, vizitatorii pot urmari spectacole de teatru pentru copii, colinde, muzica folclorica si concerte de muzica folk, pop si rock. Pe tot parcursul evenimentelor, aleile parcului vor fi animate de personaje de basm. Chioscul central al parcului va fi transformat, incepand cu data de 17 decembrie, in “Casa lui Mos Craciun”, unde copiii sunt asteptati cu surprize. Aici este reprodusa Ieslea Nasterii Domnului, realizata in marime naturala, astfel incat vizitatorii sa poata intra in atmosfera minunata si unica a Nasterii Domnului. La intrarea in parc, copiii se pot bucura de o reproducere a Saniei lui Mos Craciun, trasa de reni.

Si in Centrul Istoric bucurestenii pot degusta produse traditionale sau pot cumpara decoratiuni si suveniruri, de la targul organizat in perioada 5 decembrie – 3 ianuarie.

Incepand cu data de 17 decembrie si pana pe 26 decembrie, vor avea loc, la intersectia strazilor Lipscani cu Carada, concerte cu trupe cunoscute.

Bucurestenii care trec in perioada 17 – 27 decembrie prin Parcul Unirii, se pot bucura de patinoarul si targul de sarbatori, si pot urmari o serie de programe artistice, organizate pentru parinti si copii. De asemenea, in week-end-uri, pe bulevardul cu fantani, vizitatorii se vor plimba cu trasuri, iar copiii cu poneii. Tot aici este si Atelierul lui Mos Craciun, unde artisti amatori costumati in zane, spiridusi si alte personaje de poveste vor introduce publicul in atmosfera magica din Casa lui Mos Craciun. 

Festivalul vinului fiert din Piata Constitutiei isi asteapta vizitatorii in perioada 17 – 27 decembrie. Cu acest prilej, bucurestenii vor degusta o larga varietate de vinuri si pot cumpara produse traditionale si decoratiuni de la targul de sarbatori organizat in aceasta piata. De asemenea, in Piata Constitutiei, o asociatie non-profit va impodobi zece brazi, iar cei doritori vor putea achizitiona decoratiunile. Banii astfel obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile. In corturi incalzite vor fi deschise doua ateliere, unul de olarit si unul de tesut, iar copiii se pot plimba cu masinute electrice, sau pot asista, impreuna cu parintii lor, la parada fanfarelor, sau la concerte cu trupe cunoscute si ansambluri folclorice din diferite zone ale tarii.

Si in Piata George Enescu, in perioada 8 – 26 decembrie, va fi deschis un targ de produse traditionale si decoratiuni de sarbatori.  – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.