Acasă Uncategorized Bucureşti: Bucureştiul nu se poate dezvolta fără investiţii străine, consideră Sorin Oprescu

Bucureşti: Bucureştiul nu se poate dezvolta fără investiţii străine, consideră Sorin Oprescu

DISTRIBUIȚI

96311 – 02122010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a sustinut ieri, in cadrul Forumului International Infrastructura, Dezvoltare Urbana si Arhitectura de Interior, organizat de Forum invest, o prezentare a principalelor proiecte de infrastructura demarate de Primaria Municipiului Bucuresti. Oprescu a mentionat progresele care s-au facut atat in ceea ce priveste infrastructura rutiera (pasaje, parcari, extinderea retelelor de alimetare cu apa, canal, sistem rutier) cat si in ceea ce priveste proiectele mari,

 

 

 

 

 

 

 

 de interes public cum sunt: Stadionul Lia Manoliu, Centrul Istoric, reabilitarea scolilor, constructia de noi gradinite, Statia de epurare a apelor uzate Glina etc. Astfel, Sorin Oprescu si-a aratat dorinta ca pentru dezvoltarea Bucurestiului sa poata avea in continuare sprijinul investitorilor straini: “Doresc ca Bucurestiul sa fie un oras cat mai ofertant in aceasta zona europeana: oferta orasului sa fie substantiala, bazata pe infrastructura si servicii la cel mai bun nivel. Vreau ca Bucurestiul sa fie cautat si dorit pentru investitori, pentru parteneriate public-private, reale si utile orasului, sa poata fi un centru puternic economic, cultural, turistic”.

Î cadrul conferintei, arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a vorbit despre elaborarea noului Plan Urbanistic General dar si despre regandirea zonei centrale a Bucurestiului:
”‘Cred ca abordarea dezvoltarii Bucurestiului trebuie facuta pe baze solide si nu are rost sa ne precipitam pana ce nu avem un Plan Urbanistic General bun. Pentru zona centrala, am plecat de la ideea de a avea un Plan Integrat de Dezvoltare pe baza caruia sa incercam o revizuire a zonei centrale”.

Cu aceasta ocazie, primarul general si a aratat preocuparea pentru implicarea Municipalitatii in proiectul canalului Dunare – Bucuresti – Dunare. “‘Am luat legatura cu oameni care au lucrat la conceptia canalului si incerc sa asamblez o sustinere economica luand in considerare suprafata de apa existenta in asa fel incat sa pot sa integrez acest proiect cu cel al aeroportului din sud, urmand ca apoi sa pot sa ma apropii incet incet de Giurgiu”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.