Acasă Uncategorized Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 30 milioane de euro

Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 30 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

96561 – 09122010 – Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 30 milioane de euro în urma a două investigaţii mai vechi declanşate de autoritate ca urmare a unui posibil abuz de poziţie dominantă al companiei de stat.

Compania naţională Poşta Română a primit, miercuri, o amendă de circa 30 de milioane de euro de la Consiliul Concurenţei pentru abuz de poziţie dominantă, au declarat surse guvernamentale apropiate discuţiilor, citate de Money.ro.

Ancheta asupra Poştei durează de patru ani şi a fost iniţiată la plângerea societăţii Mailers. Acuzaţia concretă s-a referit la modalitatea de aplicare a reducerilor tarifare si stabilirea termenelor de plată de către Poşta Română pentru furnizarea serviciului Infadres către anumiţi beneficiari ai săi.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a comasat investigaţia mai veche cu o alta privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de către Poşta Română prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii poştale standard. Amenda decisă la deliberările finale de ieri este rezultatul celor două investigaţii.

Interesele Poştei au fost apărate pe lângă Consiliul Concurenţei tocmai de Gheorghe Oprescu, care a fost preşedinte al Autorităţii în perioada 2007 – 2009 şi care a fost angajat de către compania de stat consilier pe probleme de concurenţă. Acesta a precizat că nu ştie de nicio decizie. Neinformat despre o eventuală amendă este şi directorul executiv al  Poştei, Viorel Şimon. „Noi am fost la audierile finale din plenul Consiliului în 30 noiembrie. Ei urmau să delibereze şi să decidă. Dacă e aşa n-am fost încă informaţi. Suma mi se pare, totuşi, cam mare, având în vedere că e vorba de amenda maximă pe care puteau să o aplice”, a spus, pentru Money.ro, oficialul Poştei.

Poşta Română poate ataca în instanţă decizia Consiliului Concurenţei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.