Acasă Uncategorized Bucureşti: Crescătorii de bovine primesc 410 lei/cap de animal pentru anul 2010

Bucureşti: Crescătorii de bovine primesc 410 lei/cap de animal pentru anul 2010

DISTRIBUIȚI

96535 – 09122010 – Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care se aprobă cuantumul plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2010, a anunţat prim – ministrul Emil Boc.

Actul normativ stabileşte acordarea unui sprijin financiar cu o valoare unitară de 410 lei/cap bovină. În total se vor acorda plăţi, în valoare de 569.014.000 lei, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2011.

De acest stimulent vor beneficia 225.000 de crescători, cu un efectiv de 1,4 milioane de animale.

„Este un stimulent deosebit de important pentru sectorul agricol, a cărui plată poate să înceapă chiar din momentul publicării acestei hotărâri, având în vedere relaţionarea cu sistemul bancar, care poate să acorde în avans aceşti bani în baza adeverinţei de la APIA şi a certificării de către Ministerul Agriculturii”, a declarat ministru Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Totodată, ministrul Tabără a subliniat că această hotărâre completează actul normativ adoptat de Guvern, în urmă cu trei săptămâni, prin care s-au alocat 610 milioane de lei pentru specia ovină. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.