Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Pocora a citit moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului

Bucureşti: Deputatul Pocora a citit moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

96745 – 16122010 – Deputatul liberal Cristina Pocora a citit, joi, in plenul reunit al Parlamentului, motiunea de cenzura „Legea privind salarizarea in anul 2011 – ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu – Boc”.Semnatarii motiunii de cenzura, introdusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul legii privind salarizarea in anul 2011, cer demisia Cabinetului Boc acuzandu-l ca a ridicat minciuna si furtul la rang de act normativ. „Legea, desi prevede ca salariile vor creste cu 15%

 

 

 

 

 

 

pentru anul 2011, recupereaza in fapt doar 1,4% din salariul pierdut in anul 2010, deoarece pe anul 2011 nu se mai acorda premii, prime de vacanta sau al 13-lea salariu. Mai mult decat atat, se taie tichetele de masa sau tichetele cadou si se elimina plata orelor suplimentare efectuate peste durata normala a timpului de lucru, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale, incalcandu-se astfel Codul Muncii. De fapt, aceasta lege demonstreaza clar ca scopul principal al Guvernului este sa bage mana adanc in buzunarele bugetarilor”, se arata in textul motiunii de cenzura.

Prin aceasta lege, sustin autorii motiunii, Guvernul face un nou „abuz legislative”, prinn care incearca sa transforme o masura presupusa a fi cu caracter temporar – micsorarea veniturilor personalului bugetar – intr-o stare de fapt permanenta. Potrivit autorilor motiunii, cauza acestei situatii este ca Guvernul nu are capacitatea de a creste veniturile bugetare in 2011 prin metode cum ar fi stimularea cresterii economice sau imbunatatirea gradului de colectare. Opozitia considera ca si “nevoia disperata de fonduri pentru intretinerea gruparii politico-financiare care a sechestrat statul roman si banii romanilor” se afla printre cauze.

Parlamentarii care au semnat moţiunea de cenzură avertizează că această lege va însemna continuarea exodului profesional către Uniunea Europeană, motiv pentru care oamenii de valoare din medicină, educaţie sau administraţie vor fi din ce în ce mai puţini.

„Sa punem, impreuna, capat sirului de tepe pe care Basescu, Udrea si Boc le-au tras romanilor! Guvernul Basescu-Boc a demonstrat ca a ratat nu doar lectia competentei, ci si pe cea a dialogului social, alegand sa se inchida in spatele portilor de la diverse palate si ignorand vocea bugetarilor care si-au petrecut intreaga toamna, strigandu-si nemultumirea in strada”, se mai spune in textul motiunii. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.