Acasă Uncategorized Bucureşti: Despre domnia regelui Ferdinand I în Bulgaria, la Muzeul Naţional de...

Bucureşti: Despre domnia regelui Ferdinand I în Bulgaria, la Muzeul Naţional de Istorie

DISTRIBUIȚI

96483 – 07122010 – Muzeul Naţional de Istorie a României organizează miercuri vernisajul expoziţiei “Epoca Regelui Ferdinand I – Întoarcerea Bulgariei în Europa”.

Expoziţia este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii al Republicii Bulgaria şi de Agenţia de stat „Arhive” în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi este dedicată aniversării a 100 de ani de la Declaraţia de Independenţă a Bulgariei.

Expoziţia a fost itinerată în mai multe state din Europa şi America şi conţine fotografii şi documente legate de domnia regelui Ferdinand I (1887-1918), istoria Bulgariei, dezvoltarea culturii, ştiinţei, comerţului, arhitecturii, comunicaţiilor, infrastructurii etc. Vor fi expuse de asemenea, hărţi ale Bulgariei din perioada respectivă şi piese semnificative din perioada de referinţă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României.

În timpul domniei sale, Ferdinand a reuşit să transforme Bulgaria dintr-o ţară săracă într-o ţară modernă pentru acea perioadă. A fost un mare suveran, considerat fondatorul Bulgariei moderne dar şi autor, botanist, entomolog şi filatelist.

La vernisaj vor participa oficialităţi din Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Republicii Bulgaria la Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2010 – 6 februarie 2011, de miercuri până duminică între orele 9 – 17. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.