Acasă Uncategorized Bucureşti: Diplome pentru funcţionarii guvernamentali din Republica Moldova şcoliţi la Bucureşti

Bucureşti: Diplome pentru funcţionarii guvernamentali din Republica Moldova şcoliţi la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

96687 – 14122010 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat marţi, alături de ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, şi de directorul general al Institutului Diplomatic Român, Radu Carp, la ceremonia de decernare a diplomelor pentru funcţionari guvernamentali din Republica Moldova, absolvenţi ai programului de Pregătire Diplomatică şi Integrare Euroatlantică.

Cursul a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Diplomatic Român, în perioada septembrie – decembrie 2010 şi a fost finanţat din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare (ODA), pentru anul 2010.

Cu această ocazie, ministrul român al Afacerilor Externe a declarat: „Mă bucur că le-am putut oferi colegilor din Republica Moldova oportunitatea unui stagiu postuniversitar în profil european şi pe baza programelor noastre de asistenţă pentru dezvoltare nu prea bogate, dar din care totuşi 50 la sută au trecut exclusiv pe direcţia Republicii Moldova.”

Ministrul a mai menţionat că în Consiliul Afaceri Externe al UE de luni, 13 decembrie, la cererea României a fost din nou pusă pe agendă Republica Moldova şi „niciun alt subiect de pe agendă nu a atras atât de mult atenţia miniştrilor, lucru de care m-am bucurat. Acest lucru ar fi fost greu de imaginat acum un an şi jumătate. Au fost mesaje convergente, de susţinere. Sentimentul general pe care l-am identificat şi la ministeriala Parteneriatului Estic, care a avut loc ieri dimineaţă la Bruxelles,  a fost că în cadrul acestei Politici Europene de Vecinătate, omologii mei au apreciat faptul  că în sfârşit, la Chişinău, au un interlocutor valid, împreună cu care se pot construi proiecte concrete.”

La rândul său, ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, a ţinut să mulţumească pentru această iniţiativă – „Republica Moldova are nevoie de această experienţă şi expertiză, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru ca acest proces de integrare europeană să devină unul ireversibil…În toată complexitatea proceselor politice care se produc la Chişinău, dumneavoastră veniţi cu această valoare adăugată şi mă bucur foarte mult că această valoare vine de la Bucureşti pentru procesul de integrare europeană”.

În încheiere ministrul Baconschi i-a felicitat şi le-a oferit diplomele celor zece absolvenţi: „Vă urez foarte mult succes, să vă simţiţi toată viaţa pe ambele maluri ale Prutului acasă şi să aveţi în colegii dumneavoastră din România, în prietenii dumneavoastră de aici, un sprijin constant, orice ar fi”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.