Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul alocă peste şapte milioane de lei pentru amenajări funciare în...

Bucureşti: Guvernul alocă peste şapte milioane de lei pentru amenajări funciare în judeţul Neamţ

DISTRIBUIȚI

96550 – 09122010 – Executivul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea finanţării din bugetul Fondului pentru mediu a unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi/sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada iunie-iulie 2010 la lucrările de gospodărire a apelor aferente unor obiective din domeniul public al statului  precum si pentru modificarea anexei  nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 82/2010 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, respectiv a Listei programelor finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2010, cu modificările ulterioare.

Prin acest act normativ s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 2.080.000 lei municipiului Piatra Neamţ pentru consolidarea versantului Cozla în zona Trei Coline tronsoanele 1,2 şi 3.

De asemenea, s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 3.100.000 lei, începand cu anul 2010, sub formă de finanţare nerambursabilă, comunei Gârcina din judeţul Neamţ. Această suma va fi utilizată pentru consolidare terasamentului la Şcoala Generală Gârcina, punct Vişan.

Prin această HG s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 1.854.000 lei, începand cu anul 2010, sub formă de finanţare nerambursabilă, comunei Tarcău din judeţul Neamţ pentru refacerea obiectivului “Apărare mal stâng râul Tarcău”, la intersecţie cu torent Martin, în satul Brateş.

Beneficiarii vor contracta execuţia lucrărilor cu aplicarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice referitoare la situaţiile de forţă majoră. De asemenea, beneficiarii vor urmări şi controla realizarea lucrărilor şi vor efectua recepţia acestora. Sumele aprobate prin acest act normativ se vor încasa în baza cererii şi a contractului de finanţare încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Aceste sume se vor deconta de către beneficiari, în mod eşalonat, în baza cererilor de tragere, pe măsura executării lucrărilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.