Acasă Uncategorized Bucureşti: În sfârşit, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2011

Bucureşti: În sfârşit, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2011

DISTRIBUIȚI

Bani mai mulţi pentru lefurile celor de la Interne şi Apărare96450 – 07122010 – Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011. Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a precizat că indicatorii macroeconomici pe care este construit proiectul de buget pentru anul viitor arată o revenire a economiei, fiind estimată o creştere economică de 1,5%, prognoză validată de organismele financiare internaţionale.

 

 

 

 

 

 

 “Prin bugetul pe 2011 vom continua consolidarea fiscală şi reducerea deficitului bugetar de la 6,8% din PIB în 2010 la 4,4% din PIB în 2011, astfel încât în 2012 ţinta de deficit bugetar să fie de 3% din PIB, potrivit criteriilor de la Maastricht”, a  declarat ministrul  Ialomiţianu. 

“Bugetul pe 2011 se bazează pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal,  a celor cu asistenţa socială, cu bunuri şi servicii,  a subvenţiilor şi pe creşterea cheltuielilor cu investiţiile la  35,1 miliarde în 2011, faţă de 33,9 miliarde de lei în 2010. Mai mulţi bani pentru investiţii, mai mulţi bani pentru cofinanţare”, a subliniat ministrul Finanţelor.

“Vom avea un stat care cheltuieşte mai puţini bani pentru funcţionare şi mai mulţi bani pentru investiţii”, a afirmat ministrul Finanţelor, menţionând, în acest sens şi măsura luată astăzi de Guvern privind menţinerea, şi în 2011, a limitării angajărilor în sectorul public la 1 din 7 posturi vacantate.

Ministrul Finanţelor a arătat că veniturile bugetare estimate pentru anul viitor, în creştere faţă de acest an, se bazează şi pe majorarea veniturilor obţinute din TVA – de la 39 de miliarde de lei în acest an, la 46 de miliarde de lei în 2011 – şi pe majorarea veniturilor obţinute din accize de la 17,4 miliarde de lei în acest an la 18,4 miliarde de lei în 2011. De asemenea, potrivit estimărilor, în 2011 se preconizează o creştere cu 23.000 a locurilor de muncă nou create.

Răspunzând unei întrebări, ministrul Finanţelor a explicat motivele care au determinat creşterea fondului de salarii la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi la Ministerul Apărării Naţionale. În acest sens, ministrul Ialomiţianu a arătat că, potrivit legii unitare a pensiilor, militarii vor contribui la bugetul asigurărilor sociale, iar pentru a nu le fi diminuate veniturile din cauza plăţii acestor contribuţii, soldele le-au fost majorate corespunzător cu suma datorată pentru achitarea acestei obligaţii sociale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.