Acasă Uncategorized Bucureşti: Ion Iliescu: “Azi omul, chiar dacă trăieşte prost, nu se mai...

Bucureşti: Ion Iliescu: “Azi omul, chiar dacă trăieşte prost, nu se mai teme de umbra lui să spună ceea ce gândeşte!”

DISTRIBUIȚI

96793 – 19122010 – Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat duminică la Pro TV, printre altele, că, după terminarea mandatului lui Traian Băsescu la şefia statului, în 2014, preşedintele ţării ar trebui ales de Parlament. Iliescu consideră că actualul climat politic s-a deteriorat în ultimii ani, în lipsa dialogului politic. “Nu mai avem dialog politic şi vinovat este Traian Băsescu”. Întrebat despre motivele realegerii lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte, fostul şef al statului a spus: “Asta este marea enigmă şi arată nivelul la care se află societatea românească. Am ajuns la expresii primitive de cumpărare de vot”. Despre o eventuală suspendare a şefului statului, Iliescu nu i-ar sfătui pe liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să iniţieze acest lucru acum, deşi un referendum ar avea succes.

 

 

 

 

 “Un referendum pentru demiterea lui Băsescu ar avea succes acum, dacă nu respectă Constituţia, iar populaţia este profund nemulţumită”, a precizat preşedintele de onoare al PSD.

Şi despre moţiunile de cenzură introduce de opoziţie în parlament cu câteva zile în urmă Iliescu spune că este sceptic, considerând că “până în primăvară nici o moţiune nu va trece”. Ceea ce se întâmplă în România nu reprezintă neapărat o condiţie impusă de FMI, pentru că acest organism nu ne poate dicta ce să facem, consideră Iliescu, care a amintit că actual cotă unică de impozitare, susţinută de majoritatea economiştilor de la noi, a fost preluată din sistemul rusesc şi este folosită în puţinme ţări din Uniunea Europeană. Mai devreme sau mai târziu, crede Iliescu, tot la impotitarea progresivă trebuie să recurgem pentru a aduce bani mai mulţi la bugetul ţării.

Iliescu a mai declarat în aceeaşi emisiune că nu îi recomandă lui Victor Ponta să candideze la Preşedinţie în 2014, fiind prea tânăr pentru această funcţie.

Nu a fost ocolit, firesc, nici controversatul subiect al Revoluţiei din Decembrie 1989. Iliescu a apreciat drept “o făcătură” documentul scos la iveală de preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Teodor Mărieş, care arată că ar fi semnat un decret privind comutarea pedepsei cu moartea a soţilor Ceauşescu. lliescu a spus că a ieşit în stradă în 1989 aşa “cum a venit  toată lumea” şi a ţinut să sublinieze că nu el este “inventatorul Revoluţiei Române”.

Fostul preşedinte al României a fost rezervat în a face prognoze cu privire la situaţia României în viitor. “Aceşti 20 de ani au marcat schimbări profunde în societatea românescă. Azi omul, chiar dacă trăieşte prost, nu se mai teme de umbra lui să spună ceea ce gândeşte. Din punct de vedere economic este, însă, tragic ceea ce se întâmplă”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.