Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministerul Justiţiei cere desfiinţarea a 24 de judecătorii şi parchete

Bucureşti: Ministerul Justiţiei cere desfiinţarea a 24 de judecătorii şi parchete

DISTRIBUIȚI

–  96478 – 07122010 – 24 de judecătorii și parchete care au un volum redus de activitate ar putea fi desființate dacă propunerea Ministerului Justiţiei,acceptată de Guvernul României va primi și votul Parlamentului. Proiectul de lege pentru redistribuirea resurselor umane în sistemul judiciar urmărește eficientizarea activităţii instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor.

Proiectul de Lege ţine seama de recomandările Comisiei Europene (CE) cuprinse atât în Raportul din iulie 2010 privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), cât şi în alte rapoarte anterioare ale CE vizând MCV în sensul adoptării de măsuri urgente în vederea echilibrării volumului de muncă al instanţelor şi parchetelor. Gradul de îndeplinire a acestor recomandări va fi evaluat în următorul raport intermediar al CE privind MCV, prognozat a fi dat publicităţii în luna ianuarie 2011, se spune într-un comunicat remis Agenţiei PROMPT MEDIA.

Proiectul va avea ca efect redistribuirea resurselor financiare, materiale şi umane acolo unde este nevoie, lucru care va conduce la îmbunătăţirea funcţionării instanţelor/parchetelor cu deficit de personal şi eliminarea supraîncărcării. Acest aspect este de natură a asigura premisele unui act de justiţie eficient şi de calitate.

Prin proiect se propune desfiinţarea a nouă judecătorii şi parchetele de pe lângă acestea care nu funcţionează în prezent (judecătoriile Bocşa, Cernavodă, Bechet, Băneasa, Comana, Sângeorgiu de Pădure, Scorniceşti, Urlaţi şi Jimbolia) şi desfiinţarea următoarelor judecătorii şi a parchetelor de pe lângă acestea cu volum mic de activitate: Orăştie, Agnita, Podu Turcului, Rupea, Întorsura Buzăului, Şomcuta Mare, Baia de Aramă, Hârşova, Însurăţei, Murgeni, Pogoanele, Târnăveni, Chişineu Criş, Bozovici, Făget.

Desfiinţarea va fi însoţită de o rearondareProiectul prevede, de asemenea, procedura de redistribuire a posturilor, transferul magistraţilor şi a celorlalte categorii de personal şi reglementează situaţia cauzelor aflate pe rolul acestor instanţe. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.