Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Botiş ceruse demisia directorului Agenției de Prestații Sociale

Bucureşti: Ministrul Botiş ceruse demisia directorului Agenției de Prestații Sociale

DISTRIBUIȚI

96514 – 08122010 – Ministrul Ioan Botiş a fost surprins de jurnalişti vorbind la telefon despre o eventuală demisie. Ministrul Muncii a elucidat misterul la câteva ore, spunând că discuţia era una personală. Şi totuşi nu. Ministrul Muncii a cerut totuşi demisia cuiva: şefului Agenţiei de Prestaţii Sociale. Viorel Alexandru a confirmat informaţia pentru Realitatea TV. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale este cel cu care discuta ministrul Muncii la telefon şi cel căruia i s-a cerut demisia.

 

 

 

 

Botiş dorea până la orele 12:00 o situaţie clară a salariaţilor de la stat care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului. „Nu dom’le, ţi-am spus foarte clar. Dacă până la 12.00 nu e gata, vin cu demisia”, a spus Ioan Botiş în conversaţia telefonică.

Aceasta este declaraţia care a pus pe jar jurnaliştii. Întâmplător sau nu, ministrul Muncii a sosit la Guvern, chiar la orele 12:00, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor. Ioan Botiş spune, însă, că discuţia pe care a avut-o în Parlament nu avea legătură cu serviciul. “Am avut o conversaţie privată cu cineva”, a declarat ministrul.

Şi totuşi, ministrul Finanţelor susţine că Ioan Botiş i-a cerut demisia preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale. Şi Ioan Oltean, colegul de partid al lui Botiş ştie despre demisie.

„Adevărul este că ministrul Ioan Nelu Botiş i-a cerut unui subaltern care nu şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu, să îşi prezinte demisia până la ora 12.00, spunându-i textual până la ora 12.00 să îmi aduci demisia. Evident că nu ştiam nimic şi am spus că este imposibil ca un ministru să îşi dea demisia fără ca în prealabil să aibă şi cu mine o discuţie”, a declarat Ioan Oltean, vicepreşedintele PDL.

Viorel Alexandru, preşedintele ANPS a confirmat, însă, că ministrul i-a cerut demisia în această dimineaţă pentru că nu a finalizat într-un timp scurt un raport. Viorel Alexandru a declarat că ministrul i-ar fi cerut ca pâna la ora 12.00 să îi dea un raport care să conţină numărul beneficiarilor de indemnizaţii de creştere a copilului. Preşedintele ANPS nu a reuşit acest lucru pentru că spune el, datele trebuie colectate din toată ţara şi este un proces anevoios. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.