Acasă Uncategorized Bucureşti: Mircea Geoană, atac la Victor Ponta: “Este foarte greu să pretinzi...

Bucureşti: Mircea Geoană, atac la Victor Ponta: “Este foarte greu să pretinzi că eşti preşedinte la PSD sau şef la PSD şi să nu-ţi propui să ajungi preşedintele României”

DISTRIBUIȚI

96444 – 07122010 – Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, afirmă, pe blogul său, la un an de când a pierdut alegerile în faţa lui Traian Băsescu, despre preşedintele partidului, Victor Ponta, că atunci când a susţinut că ar ceda fotoliul prezidenţial către PNL, alegând să nu candideze la viitoarele alegeri prezidenţiale, ar recunoaşte că nu este un “adevărat lider” al PSD. “Regret că nu am reuşit să dăm României o altă direcţie la alegerile de acum un an de zile. Un lucru care este poate din culisele de la noi din partid, au fost colegi,

 

 

 

 

 

 

 

 şi colegi de bună credinţă, care m-au sfătuit cam cu un an înainte de alegerile prezidenţiale să nu candidez, să încurajez pe altcineva din partid, gen Adrian Năstase, sau altcineva, să candideze pentru a putea să evit un risc de eşec. În acea perioadă lucrurile păreau foarte dificile, Traian Băsescu stătea foarte bine în sondaje şi multă lume se îndoia, inclusiv în partid, dacă voi avea capacitatea să-l înfrâng pe Traian Băsescu. Am considerat şi atunci şi consider şi acum că pentru un partid atât de mare ca PSD, pentru un partid care are în cultura sa instituţională regula ca şeful de partid să fie candidat la alegerile prezidenţiale: Iliescu, Năstase, Geoană. Cred că este foarte greu să pretinzi că eşti preşedinte la PSD sau şef la PSD şi să nu-ţi propui să ajungi preşedintele României. Este o chestiune contraintuitivă pentru publicul nostru şi pentru cei care se uită la partidul nostru cu respect, cu teamă, uneori cu admiraţie. De aceea cred că declaraţiile lui Victor Ponta făcute în urmă cu câteva zile la un post de televiziune că nu va candida şi că vrea să lase liberalilor fotoliul de preşedinte a creat confuzie în interiorul partidului nostru şi la baza de partid”, explică Geoană.

Fostul lider al PSD precizează că susţine ideea unui parteneriat cu PNL, însă cedarea postului de şef al statului nu ar trebui să reprezinte un subiect de negociere. “Eu înţeleg că este nevoie de o relaţie cu liberalii, este nevoie să mai cedezi, dar nu fotoliul prezidenţial, şi sunt convins că această regulă va continua să fie respectate. Pentru partid, a nu candida ca preşedinte de partid este a recunoaşte că de fapt nu eşti un adevărat lider”, a mai afirmat Geoană.

După cum se ştie, preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat pe 21 noiembrie, într-un interviu la Pro Tv, că şi-ar dori ca social-democraţii şi liberalii să ţină cont de preferinţele electoratului, astfel că se poate discuta varianta ca PNL să dea preşedintele, având în vedere cota în sondaje a lui Crin Antonescu, iar PSD să dea premierul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.