Acasă Uncategorized Bucureşti: Monedă aniversară dedicată scriitorului Liviu Rebreanu

Bucureşti: Monedă aniversară dedicată scriitorului Liviu Rebreanu

DISTRIBUIȚI

96541 – 09122010 – Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 10 decembrie 2010, o monedă din argint, dedicată aniversării a 125 de ani de la naşterea scriitorului Liviu Rebreanu.

Moneda din argint va avea valoarea nominală de 10 lei şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul prezintă suprapusă peste un cerc, o compoziţie grafică ce sugerează romanul „Ion“ al scriitorului Liviu Rebreanu; deasupra, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, stema României, valoarea nominală a monedei „10 LEI” şi anul de emisiune „2010”.

Reversul prezintă portretul lui Liviu Rebreanu, suprapus peste un cerc; în stânga, perioada în care a trăit scriitorul „1885” – „1944” şi inscripţia în arc de cerc „LIVIU REBREANU”; în dreapta, jos, semnătura acestuia.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice dedicate lui Liviu Rebreanu este de 250,00 lei.

Monedele din argint din emisiunea numismatică ,,Aniversarea  a 125 de ani de la naşterea lui Liviu Rebreanu” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.