Acasă Uncategorized Bucureşti: Ofiţer de poliţie judiciară, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

Bucureşti: Ofiţer de poliţie judiciară, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

DISTRIBUIȚI

96552 – 09122010 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a ofiţerului de poliţie judiciară Ştefan Anton Cojocaru de la Secţia 25 Poliţie Bucureşti, Biroul Investigaţii Criminale – Compartimentul Cercetări Penale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, pe 27 iulie 2010, ofiţerul Cojocaru a pretins şi a primit de la două persoane 500 euro, lăsându-le pe acestea să creadă că are influenţă şi îl poate determina pe un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 Bucureşti să adopte o soluţie de netrimitere în judecată a celor doi în schimbul unui procent din suma de bani pretinsă şi primită. Persoanele de la care ofiţerul de poliţie a primit banii erau învinuiţi pentru infracţiunea de furt calificat. În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 500 de euro.

Pe 1 decembrie 2010, procurorii i-au interzis inculpatului Cojocaru Ştefan Anton să părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.