Acasă Uncategorized Bucureşti: ONU verifică dacă în România există forme moderne de sclavie

Bucureşti: ONU verifică dacă în România există forme moderne de sclavie

DISTRIBUIȚI

96642 – 13122010 – Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a avut luni o întrevedere cu raportorul special al ONU privind formele contemporane de sclavie, Gulnara Shahinian, care efectuează o vizită de lucru în România în perioada 13-17 decembrie 2010. Cei doi oficiali au avut discuţii generale privind obiectivele vizitei în ţara noastră, iar partea română a confirmat deschiderea spre dialog şi sprijinul său pentru buna desfăşurare a acestei misiuni. Raportorul special va evalua măsurile întreprinse

 

 

 

 

 de autorităţile române pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen, cu accent asupra problematicii muncii forţate şi a exploatării prin muncă a copiilor.

România se numără printre statele care au adresat o invitaţie permanentă tuturor raportorilor speciali ai ONU, pentru efectuarea unor misiuni de evaluare pe teritoriul naţional, ca dovada a angajamentului de respectare a standardelor internaţionale în domeniul drepturilor omului şi disponibilităţii depline de cooperare cu mecanismele ONU.

Raportorul special va avea întrevederi, la nivel de conducere şi de lucru, la instituţiile guvernamentale competente, precum şi întâlniri cu organizaţii neguvernamentale relevante.

Gulnara Shahinian este prima deţinătoare a acestui mandat ONU, creat de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (CDO) în 2007. A fost aleasă în funcţie de CDO la 26 martie 2008 şi şi-a început activitatea la 1 mai 2008, mandatul său având o valabilitate de 3 ani.  

Ultima vizită în ţara noastră a unui reprezentant al procedurilor speciale ale ONU în domeniul drepturilor omului a avut loc în perioada 15-19 iunie 2009, respectiv Raportorul special privind drepturile migranţilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.