Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere din nou impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei

Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere din nou impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei

DISTRIBUIȚI

96422 – 06122010 – Luni dimineaţa, la întâlnirea liderilor coaliţiei aflată la putere desfăşurată la Palatul Victoria, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, nu s-a stabilit nimic concret legat de programul de guvernare. Drept urmare, au fost stabilite discuţii cu grupurile parlamentare care vor dura până la orele 18.00, discuţii la care vor participa şi miniştrii Gheorghe Ialomiţianu, Nelu Ioan Botiş şi Cseke Attila însoţiti de premierul Emil Boc pentru a explica ce e cu bugetul pe 2011 şi ce constrângeri vor fi aplicate.

 

 

 

 

Marea problemă rămâne deficitul foarte mare, de patru miliarde de lei, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Potrivit unor surse din cadrul coaliţiei, preşedintele Traian Băsescu a cerut din nou impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor  sub 1.000 de lei şi aplicarea cotei de 5,5% CAS la toate categoriile de persoane.

În ceea ce priveşte concediul maternal, s-a stabilit ca perioada să rămână de doi ani, dar plafonul maxim să fie stabilit la 1.500 de lei.

Aşadar, în această seară va mai avea loc o întâlnire a coaliţiei de la putere care să concluzioneze după întâlnirile din grupurile parlamentare, iar apoi Guvernul va adopta Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale pe 2011 care va fi trimis marţi la Parlament. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.