Acasă Uncategorized Bucureşti, Primul Forum pentru combaterea cibercriminalităţii din România

Bucureşti, Primul Forum pentru combaterea cibercriminalităţii din România

DISTRIBUIȚI

96628 – 13122010 – Pe 14-15 decembrie 2010, în cadrul primului Forum organizat în România pe tema criminalităţii informatice, „Provocări şi soluţii pentru siguranţă în ciberspaţiu”.  Forumul este iniţiat de Ministerul Justiţiei şi organizat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Centrul SECI, Institutul Multimedia Româno-Elveţian.

Scopul Forumului este de a crea o platformă de colaborare şi de dialog între instituţii publice şi companii private pentru a permite schimbul de informaţie şi de experienţă, cooperarea, formarea profesională şi eficientizarea efortului de luptă împotriva cibercriminalităţii. Ministerul Justiţiei îşi propune ca acest Forum să devină o structură de sine stătătoare, care să se reunească regulat pentru a aborda teme de interes major.

Specialiştii provin atât din instituţii publice (poliţişti, judecători, reprezentanţi din ministere şi diverse organisme) şi din companii private (sistemul bancar, telecomunicaţii, avocatură, furnizori de internet etc). În cadrul celor şase sesiuni tehnice din program vor fi prezentate şi supuse discuţiei tehnologii de ultimă oră, evaluări de specialitate, soluţii şi probleme de actualitate din domeniu. Din perspectiva cooperării internaţionale, vor fi discutate teme precum abordarea şi experienţa Oficiului Naţiunilor Unite pentru Criminalitate şi Droguri şi ale FBI.  Se va discuta despre răspunsul României la evoluţiile internaţionale, de la chestiuni de legislaţie, până la gestionarea provocărilor curente. În ceea ce priveşte frauda online, prezentările se vor axa pe fluxurile de bani iliciţi pe internet, metode de ultimă oră de autentificare, cultură organizaţională şi rolul său în politica de securitate a unei companii, Scams 2.0. O sesiune separată este dedicată fraudei ce implică telefonia mobilă şi tranzacţiile pe telefon. Experţi români şi străini vor discuta într-o sesiune de lucru şi despre metode de cooperare între instituţii publice şi private pentru combaterea cibercriminalităţii. Alte teme sunt legate de acţiunile la nivel  regional, prin intermediul Centrului SECI, instrumentele folosite în spionajul industrial, gestionarea riscurilor strategice ridicate de cibercriminalitate. O sesiune specială va fi dedicată discuţiei referitoare la dezvoltarea unui program de formare pe termen lung realizat cu sprijinul Institutului de luptă împotriva criminalităţii economice (ILCE) din Elveţia, prin intermediul Institutului Multimedia Româno-Elveţian şi în parteneriat cu Ministerul Justiţiei, MAE şi IGPR.  Sesiunile tehnice se adresează doar experţilor, iar participarea se face pe bază de invitaţie şi de înregistrare prealabilă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.