Acasă Uncategorized Bucureşti: Recomandări pentru şoferi în condiţiile avertizării de vreme rea

Bucureşti: Recomandări pentru şoferi în condiţiile avertizării de vreme rea

DISTRIBUIȚI

96549 – 09122010 – Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează participanţii la traficul rutier cu privire la pericolele pe care le poate reprezenta pentru circulaţia rutieră înrăutăţirea condiţiilor meteorologice din următorul interval de timp.

Începând din această seară, de la orele 20.00, va intra în vigoare o atenţionare meteorologică valabilă până pe 10 decembrie la orele 12.00. Potrivit acesteia, în toate regiunile ţării, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze care vor depăşi la rafală 70- 75 km/h, îndeosebi în sudul şi estul ţării. În nord, centru şi est, precum şi în zonele montane va ninge local viscolit.

Conducătorilor auto li se recomandă ca, înainte de a porni la drum, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sau să apeleze numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

De asemenea, pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă, polei sau umed). Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.