Acasă Uncategorized Bucureşti: Se cere imperativ introducerea în legislaţia de protrecţie a victimelor în...

Bucureşti: Se cere imperativ introducerea în legislaţia de protrecţie a victimelor în familie a ordinului de restricţie

DISTRIBUIȚI

96520 – 08122010 – Comisia pentru Egalitatea de Şanse din Senat, în parteneriat cu Asociaţia Transcena şi Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, au organizat miercuri, în Senatul României, masa rotundă „Măsuri pentru protecţia victimelor în familie”, în cadrul Campaniei 16 zile de activism pentru Combaterea Violenţei de Gen.

            Pe parcursul dezbaterii au fost prezentate carenţele legislative în domeniul protecţiei victimelor violenţei în familie şi s-a cerut imperativ promovarea introducerii în legislaţie a ordinului de restricţie, astfel încât agresorul să nu se mai apropie de victimă.

            Înaintea dezbaterilor, trupa de teatru Transcena a pus în scenă, în faţa invitaţilor, un spectacol – „În faţa forţei fizice, la ei acasă”, după un caz real al unei femei agresate, prezentându-se etapele prin care a trecut aceasta (Poliţie, Parchet, Judecătorie) şi greutăţile pe care le-a întâmpinat.

            La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi reprezentanţi de la peste 20 de ONG-uri din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.