Acasă Uncategorized Bucureşti: Sorin Oprescu la ceremonia reamplasării statuii lui Carol I in in...

Bucureşti: Sorin Oprescu la ceremonia reamplasării statuii lui Carol I in in Piata Palatului Regal: “Bine ai venit Maiestate! De fapt, nu ai plecat niciodata din mintea si din sufletul nostru!

DISTRIBUIȚI

96445 – 07122010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat luni seara la ceremonia reamplasarii statuii lui Carol I in in Piata Palatului Regal. Alaturi de Sorin Oprescu, la evenimentul organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, au mai fost prezenti academicienii Razvan Theodorescu si Constatin Balaceanu Stolnici, fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, dar si Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.  

 

 

 

 

 

 

Prezentăm declaraţia edilului Oprescu cu prilejul acestui eveniment: “Bine ai venit Maiestate! De fapt, nu ai plecat niciodata din mintea si din sufletul nostru! In istoria zbuciumata si adeseori trista a acestui popor, intotdeauna ai fost si ai ramas un reper remarcabil de conducator intelept, moral si vizionar. Forta si inteligenta ta au deschis drumul spre dezvoltarea statului modern roman si spre consfintirea independentei suveranitatii si libertatii natiunii noastre. Marile progrese in plan economic, social si administrativ ale tarii, noua Constitutie si tot ce ai facut, Maiestate, in indelungata ta domnie, au adus Romaniei demnitate nationala si prestigiu international. Dragi bucuresteni, doamnelor si domnilor, In demersul nostru hotarat si onest de a recupera valorile neamului nostru, azi, ca semn de recunostinta fata de marea personalitate politica a Romaniei moderne, redam orasului statuia lui Carol I in conceptia sculptorului de exceptie, Florin Codre. Am convingerea ca facem un act de dreptate si onoare. Va multumesc!” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.