Acasă Uncategorized Bucureşti: Teodor Meleşcanu: Acţiunea Franţei şi Germaniei este “ilegală, imorală şi discrimatorie”

Bucureşti: Teodor Meleşcanu: Acţiunea Franţei şi Germaniei este “ilegală, imorală şi discrimatorie”

DISTRIBUIȚI

96871 – 21122010 – Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, spune că scrisoarea timisă comisarului european pentru afaceri interne de către miniştrii de interne din Franţa şi Germania privind spaţiul Schengen este „o acţiune ilegală şi imorală” , „discriminatorie” la adresa României.

„Este o acţiune ilegală şi imorală, discriminatorie. Acordul de la Schengen nu prevede niciun fel de condiţionalităţi altele decât asumarea şi respectarea obligaţiilor care revin ţărilor membre pentru apărarea frontierelor comune ale UE. Este în acelaşi timp imorală şi discriminatorie pentru că cu câţiva ani în urmă când a fost admis în spaţiul Schengen un grup de şapte ţări, în legătură cu toate aceste ţări s-a specificat că ele nu îndeplinesc cerinţele necesare la data admiterii pentru a face parte din spaţiul Schengen şi li s-au recomandat măsuri foarte clare. România şi Bulgaria nici măcar nu au solicitat o astfel de păsuire, din punct de vedere tehnic toate condiţionalităţile au fost respectate de către noi”, a susţinut Meleşcanu, acuzând faptul că este vorba de „un eşec politic evident al preşedintelui, al Guvernului şi al oficialităţilor române”, a afirmat Teodor Meleşcanu, citat de Realitatea Tv.

Franţa şi Germania cer oficial amânarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, declarând că o astfel de aderare ar fi „prematură” dacă s-ar produce în martie 2011, potrivit unei scrisori adresate comisarului pentru afaceri interne. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.