Acasă Uncategorized Bucureşti: Transplantul medular la bolnavii cu leucemie va putea fi făcut şi...

Bucureşti: Transplantul medular la bolnavii cu leucemie va putea fi făcut şi la Spitalul Colţea din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

96609 – 12122010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat sâmbătă, 11 decembrie 2010, stadiul lucrarilor de reparatii si dotarile achizitionate la Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie Foisor si la Spitalul Clinic Coltea. La Spitalul Foisor, Oprescu a vizitat sectia de radiologie care a fost reabilitata de Primaria Municipiului Bucuresti, blocul operator dotat si reabilitat precum si dotarile facute la sectia de terapie intensiva. In cadrul vizitei, managerul Spitalului Foisor, dr.Ioan Cristian Stoica, si primarul general, Sorin Oprescu, au verificat si modul in care functioneaza aparatura nou achizitionata: microscopul cu ultrasunete pentru extragerea protezelor necimentate, unul dintre cele mai moderne echipamente in domeniu, microscopul chirugical neuro ortopedie cu doua posturi,

 

 

 

 

 cu monitor si casca, cu microscop, C arm RX, masa ortopedica de chirugie sau endoscopul coloana vertebrala lombara, aparate achizitionate prin programul de investitii derulat de ASSMB din subordinea PMB. “Este un spital preluat de Primaria Municipiului Bucuresti de acum doi ani care incepe acum sa functioneze ca o unitate performanta.Conducerea spitalului impreuna cu tot colectivul demonstreaza in acest moment ca sunt unii dintre cei mai buni specialisti din Bucuresti (…) Vreau sa va felicit pentru tot ceea ce s-a realizat la acest spital si sa va rog sa continuati in acest fel. Ma bucur ca suntem in stare sa aratam ca se poate fiindca romanii merita aceasta grija”, a precizat Sorin Oprescu.

La randul sau, managerul spitalului Foisor, dr.Ioan Cristian Stoica, a adaugat: “Putem in sfarsit sa aratam tuturor ca nu exista vreo diferenta intre sistemul privat si cel de stat, ba chiar am reusit sa demonstram ca putem fi superiori celor din privat (…) Am obtinut sprijinul Primariei pentru aparatura si, in acest sens, speram sa devenim un model si pentru celelalte spitale din tara”.

De asemenea, la Spitalul Foisor au fost reparate si date in folosinta o serie de spatii situate la etajul 2, urmand ca anul viitor in curtea interioara sa fie construit un nou corp al Spitalului Foisor. In total, in anul 2010, Primaria Municipiului Bucuresti a investit la Spitalul Foisor, pentru echipamente, suma de 9 milioane de lei, dotari ce vin sa completeze achizitiile facute in anul 2009.Reparatiile curente la Spitalul Foisor sunt in curs de finalizare, estimandu-se ca pana la sfarsitul anului 2010 lucrarile sa fie incheiate.

La Spitalul Coltea, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat anul acesta 800.000 de euro pentru dotarile noi. Printre altele, au fost achizitionate un ecograf Doppler cardiovascular, o statie monitorizare parametri vitali cu patru si respectiv doua posturi, un aparat pentru tratare varice cu ablatie prin radiofrecventa, aparat EKG, aparat chirurgical etc. “‘Noi am avut ambitia sa aratam ca se poate iar colegii mei au realizat acum exact ceea ce visau sa faca in urma cu 20 – 30 de ani”’, a precizat primarul general.In acest moment, Spitalul Coltea este in mare parte finalizat, iar in ceea ce priveste renovarea si dotarea sectiilor, 85 la suta dintre acestea au fost deja date in folosinta.Primaria Municipiului Bucuresti a demarat constructia si dotarea cu aparatura a compartimentului de transplant medular. Cea mai importanta etapa, camera alba (sau sterila) este deja in procedura de achizitie. Acest compartiment de transplant medular va fi singurul functional de acest tip din Bucuresti.

ASSMB, prin Primaria Municipiului Bucuresti si-a propus sa faca acest compartiment functional la sfarsitul primului semestru al lui 2011. Acest proiect de anvergura va face posibil transplantul medular la bolnavii cu leucemie, multi dintre ei fiind in momentul de fata pe liste de asteptare pentru tratamente similare in strainatate. In afara de investitiile de renovare si dotare, Primaria Municipiului Bucuresti a asigurat acoperirea cheltuielilor curente (gaze, curent, apa, paza, curatenie) in valoare de aproximativ 3 milioane de de lei, facand posibila directionarea cu prioritate a resurselor provenite de la CNAS catre achizitionarea de medicamente si materiale sanitare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.